Και πάλι ανοδικά η Wall Street

0
3

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street την Πέμπτη, μετά το sell-off, κυρίως στις τεχνολογικές μετοχές που τροφοδότησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και η αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων στις ΗΠΑ την Τετάρτη.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 42.84 μονάδες ή 0,12%, με τον ευρύτερο S&P 500 να κερδίζει 11,59 μονάδες ή 0,25%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει άνοδο 131,2 μονάδων ή 0,84%.

Η μετοχή της Nvidia κερδίζει άνω του 2%, ενώ εκείνη της AMD άνω του 1%. Οι μετοχές τόσο της μητρικής εταιρείας του Facebook, Meta, όσο και της μητρικής της Google, Alphabet, κερδίζουν επίσης έδαφος.

Η μετοχή της Tesla ενισχύεται περί το 1% στις αρχικές συναλλαγές μετά την κίνηση του CEO της εταιρείας Elon Musk να πουλήσει μετοχές αξίας περί τα 5 δισ. δολ. μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με έγγραφα χρηματοοικονομικής δραστηριότητας που κατετέθησαν την Τετάρτη.

Η μετοχή της Disney υποχωρεί κατά άνω του 8%, μετά τα απογοητευτικά αποτέλέσματα τριμήνου σε έσοδα και κέρδη. Ο αριθμός των συνδρομητών στην πλατφόρμα Disney+ επίσης απογοήτευσε σε σχέση με τις προβλέψεις.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ κατέγραψε την Τετάρτη αύξηση 6,2% για τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, στην υψηλότερη καταγραφή του εδώ και 31 χρόνια.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, οι traders αναθεώρησαν τις εκτιμήσεις τους για το πόσο γρήγορα η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της χώρας, Federal Reserve, θα προχωρήσει στην πρώτη μεταπανδημική αύξηση επιτοκίων. Πλέον αυτή προβλέπεται από την αγορά ότι θα συμβεί τον Ιούλιο του 2022.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow,  15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Boeing, Salesforce, Caterpillar, ενώ των απωλειών εκείνες των Walt Disney, Visa, Johnson & Johnson.