Κίνα: Μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων για πέμπτο συνεχόμενο μήνα

0
3

Πτώση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα, καθώς μια παρατεταμένη έλλειψη επεξεργαστών παγκοσμίως, συνέχισε να περιορίζει την παραγωγή στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Οκτώβριο μειώθηκαν 13,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 1,72 εκατ. Οχήματα, τόνισε η κινεζική ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων, έναντι της πτώσης 17,3% τον Σεπτέμβριο.

Τα αποτελέσματα του Οκτωβρίου περιλαμβάνουν εκτιμώμενα στοιχεία από κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα αποτελέσματα των πωλήσεων τους.

Το 2022, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων -κυρίως πωλήσεις οχημάτων από τις κατασκευάστριες εταιρείες στους αντιπροσώπους- πιθανότατα θα αυξηθούν 5%, τόνισε η ένωση.

Αλλά αυτή η πρόβλεψη εξαρτάται από περισσότερη κρατική υποστήριξη για την τόνωση των καταναλωτικών δαπανών, με την ένωση να προσθέτει ότι οι ελλείψεις ημιαγωγών θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές του επομένου έτους.

Η Toyota Motor την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στην Κίνα μειώθηκαν 19,2% τον Οκτώβριο έναντι του προηγουμένου έτους, καθώς η πανδημία στη ΝΑ Ασία επιδείνωσε τις ελλείψεις στα εξαρτήματα.

Οι πωλήσεις της Honda Motor μειώθηκαν 17,9% και της Nissan Motor 22%.

Οι πωλήσεις της General Motors σημείωσαν πτώση 32,4% έναντι του προηγουμένου έτους, ενώ οι πωλήσεις της Volkswagen στην Κίνα μειώθηκαν 40,8%.