Θετικά πρόσημα στη Wall λόγω Fed

0
2

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, μετά τα χθεσινά νέα ιστορικά υψηλά με τα οποία "υποδέχτηκαν" τον Νοέμβριο οι αγορές.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δείκτες σημείωσαν ρεκόρ τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να στοιχηματίζουν σε ένα ράλι στο τέλος του έτους, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εφοδιαστικές αλυσίδες, τους κινδύνους από την πανδημία του κορονοϊού και το γεγονός ότι η Federal Reserve, σύμφωνα με το Reuters, αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη – όταν και ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίασή της που ξεκινάει σήμερα – τη μείωση του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων κατά 15 δισ. δολάρια. Παράλληλα, το CNBC έχει μεταδώσει ότι η Fed αναμένεται να τερματίσει πλήρως το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται σε ποσοστό 0,11% ή κατά 38,96 μονάδες και κινείται στις 35.952,80 μονάδες ενώ ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 12,13 μονάδες ή 0,27% στις 4.625,71 μονάδες. Παράλληλα, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 37,7 μονάδων ή 0,24% στις 15.632,80 μονάδες.

Ο S&P 500 καταγράφει κατά μέσο όρο κέρδη 1,1% τον Νοέμβριο και 2,3% τον Δεκέμβριο από το 1936, σύμφωνα με την Bank of America. Ο τελευταίος μήνας του έτους κινείται στο "πράσινο" στο 79% των περιπτώσεων, σημειώνει η τράπεζα, ωστόσο, η Bank of America παραμένει επιφυλακτική.

Στα επιχειρηματικά νέα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε μέσω Twitter το βράδυ της Δευτέρας ότι η εταιρεία δεν έχει υπογράψει ακόμα συμβόλαιο με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz. Το συγκεκριμένο tweet του Μασκ, όπως αναφέρει το CNBC, έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη ανακοίνωση και διαφήμιση που κυκλοφόρησε από τη Hertz στις 25 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η Tesla ανακοίνωσε ότι ανακαλεί περί τα 12.000 οχήματά της στις ΗΠΑ, τα οποία έχουν πωληθεί από το 2017 και εξής, λόγω ζητήματος με το λογισμικό, το οποίο πιθανόν να προκαλεί λαθεμένη ενεργοποίηση της ένδειξης επικείμενης σύγκρουσης στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ή ενεργοποίηση άνευ πραγματικού λόγου του συστήματος φρένων έκτακτης ανάγκης, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Οδών των ΗΠΑ. Η μετοχή της Tesla σημειώνει πτώση 1,38% ενώ η μετοχή της Hertz καταγράφει "βουτιά" 6,73%.

Εν τω μεταξύ, η Pfizer ανακοίνωσε κέρδη που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για το γ΄ τρίμηνο και επίσης αναβάθμισε τις εκτιμήσεις κυρίως χάρη στις υψηλές πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η μετοχή της εταιρείας κερδίζει 1,99%.

Σε άλλα επιχειρηματικά νέα, η DuPont de Nemours ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την εταιρεία κατασκευής τεχνολογίας υλικών μηχανικής Rogers Corp έναντι 5,2 δισ. δολαρίων. Η DuPont ανέφερε επίσης αύξηση 33% στα προσαρμοσμένα κέρδη γ' τριμήνου. Η μετοχή της εταιρείας προσθέτει 5,35%.

Τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα έχουν προσφέρει ώθηση στους δείκτες με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν τον Οκτώβριο με σημαντικά κέρδη, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να καταγράφουν την καλύτερη μηνιαία επίδοσή τους από τον Νοέμβριο του 2020.

Μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με το FactSet, το 55,8% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, με το 82% να ξεπερνά τις εκτιμήσεις.