Τόμας Μπρίνκμαν: Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για επενδύσεις γίνονται ολοένα εμφανέστερα

0
2

Η νεοσύστατη επιτροπή νεοφυών επιχειρήσεων (Start-Ups) του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ιδρύθηκε λόγω του μεγάλου αμφίδρομου ενδιαφέροντος διασύνδεσης ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων, λέει στην συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρός της, Τόμας Μπρίνκμαν (και διευθύνων σύμβουλος / CEO της ΓΑΙΑ Προϊόντα).

Η βάση για επενδύσεις στην Ελλάδα υπάρχει διότι δεν υφίστανται πλέον μακροοικονομικοί περιορισμοί και δεν κατατάσσεται πλέον στις χώρες υψηλού επενδυτικού ρίσκου, ενώ οι επιχειρήσεις επικεντρώνουν στις υπάρχουσες ευκαιρίες. «Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας γίνονται ολοένα και εμφανέστερα. Καταγράφεται αυτή την στιγμή μια πολύ θετική εξέλιξη», τονίζει.

Πιστεύει, επίσης, πως «η Ελλάδα κέρδισε την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της Γερμανίας με τον τρόπο που αντιμετώπισε η ελληνική κυβέρνηση την κρίση του κορονοϊού», ενώ και «η αίσθηση ασφάλειας για επενδύσεις μάλλον ενισχύθηκε παρά επιδεινώθηκε κατά την κρίση του κορονοϊού».

Κατά τον Τόμας Μπρίνκμαν για να αποκτήσει η Ελλάδα ένα καλύτερο σύστημα καινοτομίας «δεν είναι τόσο σημαντική η χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων», όσο «είναι η σταθερότητα σε διάφορα θέματα όπως η φορολόγηση, η νομική ασφάλεια και οι αντιγραφειοκρατικές διαδικασίες ίδρυσής τους. «Η ψηφιακή διεκπεραίωση θεμάτων, εν τω μεταξύ, έχει βελτιωθεί στην Ελλάδα πάρα πολύ. Το ψηφιακό σύστημα έχει βελτιωθεί περισσότερο από ό,τι στην Γερμανία, ενώ και το ελληνικό φορολογικό σύστημα είναι σχετικά απλούστερο από το γερμανικό», καταλήγει.