Υποχωρούν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

0
2

Υποχωρούν την Τρίτη οι τιμές του φυσικού αερίου εν μέσω ενδείξεων ότι η Ρωσία ενδεχομένως να αρχίζει σταδιακά να ενισχύει τις προμήθειες όπως έχει υποσχεθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τα futures του φυσικού αερίου στην Ολλανδία βρέθηκαν να υποχωρούν έως 6,3% μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και έδειξαν αύξηση των ρωσικών προμηθειών μέσω της Ουκρανίας.

Την ίδια στιγμή ο ολλανδικός διαχειριστής του δικτύου Nederlandse Gasunie NV ανακοίνωσε σήμερα ότι η παραγωγή αναμένεται να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα στο γιγαντιαίο πεδίο του Groningen, στα βόρεια της χώρας, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της προσφοράς. 

Το ευρωπαϊκά futures του φυσικού αερίου χάνουν 5,3% στα 74,93 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχωρεί 4,9% στις 193,05 πένες/ανά θερμικές μονάδες.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν υπερτριπλασιαστεί φέτος καθώς η Ρωσία διατηρεί τους περιορισμούς στην προσφορά, την ίδια στιγμή που μεγάλες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου διοχετεύονται στην Ασία.

Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη ξεκινά την χειμερινή περίοδο με τα χαμηλότερα αποθέματα σε πάνω από 10 χρόνια, αναφέρει το Bloomberg.