Αναβάθμιση των προοπτικών της Mytilineos από την S&P

0
3

Σε αναβάθμιση των προοπτικών της Mytilineos, από σταθερές σε θετικές, προχώρησε σήμερα η S&P επικαλούμενη την επιτυχή διαχείριση της κρίσης, την αναπτυξιακή της πορεία και την στρατηγική διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων της,

Επιπλέον, αναφέρει ότι η θετική προοπτική δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πιθανή αναβάθμιση τους επόμενους 12 μήνες, επιβεβαιώνοντας επί του παρόντος την αξιολόγηση «BB-» για την εταιρεία.

Η S&P προβλέπει σημαντική άνοδο της κερδοφορίας και συγκεκριμένα η εκτίμηση για το EBITDA (λειτουργικά κέρδη) του 2021 διαμορφώνεται στα 350 εκατ. ευρώ και για το 2022 στα 500 – 550 εκατ. ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 340-360 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται, ότι το EBITDA του 2020 ήταν 315 εκατ. ευρώ.

Η επαλήθευση των προβλέψεων σημαίνει ότι ο λόγος χρέους προς EBITDA θα διαμορφωθεί στο 2,5.

Η S&P υπογραμμίζει ακόμη την επικείμενη, το 2022, έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας φυσικού αερίου της Mytilineos η οποία σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση των τιμών της ενέργειας και τη συνεισφορά από τις επενδύσεις της εταιρείας θα υποστηρίξουν την άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας.