Gazprom Neft: Εκτιμήσεις για παραγωγή-ρεκόρ στο 2021

0
2

Η Gazprom Neft, ο πετρελαϊκός βραχίοντας του ρωσικού ομίλου Gazprom, αναμένει ότι η παραγωγή υδρογονανθράκων της θα ξεπεράσει φέτος τα 100 εκατ. Τόνους πετρελαίου το 2021, αγγίζοντας επίπεδο-ρεκόρ.

Η Gazprom Neft είχε στόχο τους 100 εκατ. Τόνους μέχρι το 2020, αλλά έπρεπε να το καθυστερήσει εξαιτίας των περιορισμών που συμφώνησε η ομάδα OPEC+ των μεγαλύτερων πετρελαϊκών χωρών παγκοσμίως.

Η εταιρεία αναπτύσσεται ενεργά στις βόρειες περιοχές της Ρωσίας, κυρίως στη Yamal, καθώς τα βασικά της κοιτάσματα πετρελαίου στη Δυτική Σιβηρία εξαντλούνται όλο και περισσότερο.

Η Gazprom Neft δήλωσε πως οι υψηλότεροι όγκοι παραγωγής το 2021 υποστηρίζθηκαν από το κοίτασμα Tazovskoye στην περιοχή Yamal-Nenets, καθώς και από την έναρξη νέας ολοκληρωμένης μονάδας επεξεργασίας αερίου στο κοίτασμα Vostochno-Messoyakhskoye.

Επίσης, τόνισε ότι θα αυξήσει τις επενδύσεις στο επόμενο έτος.

«Το 2022, οι συνολικές επενδύσεις της Gazprom Neft αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο από 10% με την χρηματοδότηση για το επενδυτικό πρόγραμμα να αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 δισ. ρούβλια» (6,8 δισ. δολάρια), τόνισε.