ΗΠΑ: Στα 11 εκατ. αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο

0
4

Στα 11 εκατ. αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ από 10,6 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Οι κενές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στις υπηρεσίες παροχής καταλύματος και εστίασης, στη μη διαρκή μεταποίηση και στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι παραιτήσεις από θέσεις εργασίας κινήθηκαν με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, περίπου 4,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους τον Οκτώβριο, ελαφρώς χαμηλότερα από το ρεκόρ των 4,4 εκατομμυρίων τον προηγούμενο μήνα.

Το  ποσοστό παραίτησης υποχώρησε στο 2,8% από 3%, ενώ οι παραιτήσεις για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν στο 3,1% από 3,3%.

Η πτώση τον Οκτώβριο έρχεται μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες-ρεκόρ.

Περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να παραιτούνται όταν η οικονομία πηγαίνει καλά ή όταν πιστεύουν ότι μπορούν να βρουν καλύτερη δουλειά. Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την τεράστια αύξηση των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις θέσεις εργασίας τους φέτος, με τις εταιρείες να αυξάνουν τις αμοιβές και τις παροχές.