JP Morgan: Το 2022 έτος πλήρους παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης

0
2

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan προέβλεψε σήμερα Τετάρτη ότι το 2022 θα είναι το έτος που θα σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού και θα υπάρξει πλήρης ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε πρακτορείο Reuters.

Η έκθεση της τράπεζας για τις προοπτικές του επόμενου έτους ανέφερε ότι τα νέα εμβόλια και φάρμακα θα οδηγήσουν σε "ισχυρή κυκλική ανάκαμψη, επιστροφή της παγκόσμιας κινητικότητας και απελευθέρωση της ανεκπλήρωτης ζήτησης από τους καταναλωτές".

Ο Marko Kolanovic, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής παγκόσμιων αγορών και συνεπικεφαλής παγκόσμιας έρευνας, τόνισε πως η τράπεζα αναμένει ότι ο αμερικανικός S&P 500 θα σημειώσει άνοδο σχεδόν 8% στις 5.050 μονάδες, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα ενισχυθούν κατά 18% και οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων θα ανέλθουν στο 2,25% έως το τέλος του 2022.

«Η άποψή μας είναι ότι το 2022 θα είναι η χρονιά της πλήρους παγκόσμιας ανάκαμψης, του τέλους της πανδημίας και της επιστροφής στις κανονικές συνθήκες οικονομίας και αγοράς που είχαμε πριν από την επιδημία COVID-19», δήλωσε ο Kolanovic.