Κίνα: Μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων για έκτο συνεχόμενο μήνα

0
2

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα μειώθηκαν για έκτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι σποραδικές εξάρσεις του κορωνοϊού στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως έπληξε τη λιανική, παρά το ότι μειώθηκαν οι ελλείψεις σε επεξεργαστές και εξαρτήματα.

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον Νοέμβριο μειώθηκαν 12,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 1,82 εκατ. Οχήματα, τόνισε η ένωση επιβατικών αυτοκινήτων της Κίνας.

Οι πωλήσεις Ιανουαρίου-Νοεμβρίου αυξήθηκαν 6,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Αν και η παραγωγή αυτοκινήτων έχει ανακάμψει, οι κινεζικές καταναλωτικές δαπάνες ήταν αδύναμες τους τελευταίους μήνες εν μέσω αυξημένων προβλημάτων στην οικονομία, ενώ η εξάπλωση της Όμικρον θα μπορούσε να προσθέσει αβεβαιότητα στην αγορά στους επόμενους μήνες, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ένωσης.

Η SAIC Motor ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της τον Νοέμβριο μειώθηκαν κατά 6,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις της κοινοπραξίας της με την Volkswagen μειώθηκαν 16,5% και αυτές με τη General Motors κατά 7,9%.

Η Toyota Motor ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στην Κίνα μειώθηκαν 3,1% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, και εκείνες της Lexus υποχώρησαν 43,9% εξαιτίας των ελλείψεων εξαρτημάτων.

Οι πωλήσεις της Honda Motor μειώθηκαν 20,2% στην Κίνα, ενώ αυτές της Nissan Motor κατά 27%.

Τον Νοέμβριο, οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα νέας ενέργειας (ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών), υπερδιπλασιάστηκαν από το προηγούμενο έτος στα 378.000 οχήματα.

Η Tesla Inc πούλησε 52.859 made in China οχήματα τον Νοέμβριο, 40% εκ των οποίων εξήχθησαν σε άλλες αγορές.