«Ξεπουλάνε τη ΔΕΠΑ Υποδομών» το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση της εταιρείας

0
4

«Ξεπουλάνε τη ΔΕΠΑ Υποδομών και απαξιώνουν το ελληνικό δημόσιο» αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους οι Σ. Φάμελλου και Ε. Αχτσιόγλου για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Ειδικότερα τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

«Είναι απορίας άξιο ότι κυβερνητικά στελέχη επιχαίρουν γιατί ξεπουλάνε το 100% του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα (ΔΕΠΑ Υποδομών).

Και μάλιστα την ώρα που ο δημόσιος έλεγχος στους ενεργειακούς φορείς θα εξασφάλιζε σήμερα παρεμβάσεις για χαμηλότερες τιμές για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που πλήττονται από την ακραία ακρίβεια στην ενέργεια.

Είναι ταυτόχρονα εξοργιστικό πως οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη πανηγυρίζουν όταν το Ελληνικό Δημόσιο αποχωρεί πλήρως από την εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα, από ένα φυσικό μονοπώλιο, το οποίο εκχωρείται κατά 100% σε εταιρεία που συμμετέχει το ιταλικό δημόσιο.

Προφανώς για τους υπουργούς Μητσοτάκη το ιταλικό δημόσιο μπορεί να αποφασίζει για την επέκταση και τη λειτουργία του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα, αλλά το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί.

Την ώρα που εντός μνημονίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει ότι το ελληνικό δημόσιο θα έχει τον έλεγχο και την πλειοψηφία στη ΔΕΠΑ Υποδομών, με τις επιλογές Μητσοτάκη, από σήμερα πλέον ο ιδιώτης μέτοχος, αντί για το δημόσιο, θα απολαμβάνει αποδόσεις που συγκαταλέγονται στις υψηλότερες στην Ευρώπη (8,18% το WACC για το 2019, 7,45% για το 2020, 7,03% για το 2021 και 7,03% για το 2022)».