Σε νέο χαμηλό για το 2021 υποχώρησε η στερλίνα

0
3

Η βρετανική λίρα υποχώρησε σε νέο χαμηλό για το 2021 έναντι του αμερικανικού δολαρίου την Τετάρτη, καθώς οι προσδοκίες ότι η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα μειώθηκαν εν μέσω αναφορών ότι επίκεινται αυστηρότεροι περιορισμοί κατά του κορονοϊού, μετέδωσε το Reuters.

Η Βρετανία μπορεί να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης για τηλεργασία, ακόμη και αύριο, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αγορές δίνουν τώρα 46% πιθανότητα για αύξηση των επιτοκίων κατά 15 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα, από το 58% πριν τα δημοσιεύματα και από σχεδόν 70% πριν από δύο εβδομάδες.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ενδέχεται να αναβάλει και πάλι την επόμενη εβδομάδα το ενδεχόμενο να γίνει η πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα στον κόσμο που θα αυξήσει τα επιτόκια από τα χαμηλά επίπεδα της πανδημίας λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

«Η επιβολή αυτών των περιορισμών – οι οποίοι θεωρούμε ότι αποτελούν μόνο μια σχετικά μικρή αυστηροποίηση των μέτρων – είναι πιθανότατα αρκετή για να κάνει τη BoE να αναβάλλει την αύξηση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, καθώς θα προτιμήσει να περιμένει μέχρι τη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της Scotiabank.

Έναντι του δολαρίου, η λίρα υποχώρησε κατά 0,5% στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2020 στα 1,3162 δολάρια. Σε σχέση με το ευρώ, η λίρα αποδυναμώθηκε κατά 0,7% στις 85,34 πένες.