Έντονες ανδράσεις για τη νέα περικοπή των μελλοντικών συντάξεων χηρείας και αναπηρίας

0
4

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευση προκαλεί η πρωτοβουλία που πήρε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τσακλόγλου εκδίδοντας νέα εγκύκλιο με την οποία πετσοκόβει έως και 268 ευρώ από τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας

Για «αιφνιδιαστική μείωση των συντάξεων χηρείας και αναπηρίας» κατηγορεί την κυβέρνηση η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Αναφέρει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρωτοχρονιάτικα μειώνει τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας» και, ειδικότερα, ότι «αιφνιδιαστικά και στα μουλωχτά ο κ. Τσακλόγλου τροποποίησε εγκύκλιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2016 και με νέα απαράδεκτη εγκύκλιο πετσοκόβει έως και 268 ευρώ από τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας».

«Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται από την έξαρση της πανδημίας και της ακρίβειας, η κυβέρνηση πλήττει συστηματικά τους πιο αδύναμους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις χήρες και τους ανάπηρους. Μοναδική λύση είναι η πολιτική αλλαγή», σημειώνει σε δήλωσή της.

Για πλήγμα μιλά και το ΚΙΝΑΛ

 Για πλήγμα στις πιο ευάλωτες κατηγορίες συνταξιούχων εκ μέρους της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του, καλώντας να αποσύρει άμεσα σχετική εγκύκλιο για τις συντάξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Νομοθετώντας δια των εγκυκλίων και "αξιοποιώντας" διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου – που προεκλογικά υποσχόταν την κατάργησή του για να υφαρπάξει ψήφους – η κυβέρνηση της ΝΔ μειώνει τις συντάξεις των αναπήρων και τις συντάξεις χηρείας.

Άμεσο αποτέλεσμα της κυνικής αυτής κυβερνητικής παρέμβασης είναι η μηνιαία μείωση των συντάξεων έως και 268€ για δεκάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση χτυπάει τις πιο ευάλωτες κατηγορίες συνταξιούχων και τους φτωχοποιεί. Την καλούμε να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο».