Η Google «χτίζει» αυτοκρατορία ακινήτων στο Λονδίνο

0
3

Η Google αγόρασε έναν πολύχρωμο χώρο γραφείων στο Λονδίνο προς 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ αναμένει την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών στα κεντρικά γραφεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ.

Ο κολοσσός του διαδικτύου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απέκτησε όλο το κτίριο Central St. Giles, στο West End του Λονδίνου.

Η Google σχεδιάζει να ανακαινίσει το κτήριο μέσα στα επόμενα χρόνια, ώστε να υπάρχουν χώροι συνεργασίας και στεγασμένοι εξωτερικοί χώροι εργασίας.

Η εταιρεία με έδρα το Mountain View απασχολεί 6.400 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει αρκετό χώρο γραφείων στο Ηνωμένο Βασίλειο για συνολικά 10.000 τα επόμενα χρόνια. Ο κύριος κόμβος της βρίσκεται στην γειτονιά King’s Cross στο βόρειο άκρο του κέντρου της πόλης, στην οποία έχει αποκτήσει πολλά ακίνητα.

Ωστόσο, η νέα της έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία βρίσκεται σε οικόπεδο πίσω από τον σιδηροδρομικό σταθμό King’s Cross, είναι ακόμα υπό κατασκευή. Το 11-όροφο κτήριο έχει σχεδιαστεί από τα περίφημα στούντιο Heatherwick και τον όμιλο Bjarke Ingels.

Τα σχέδια δείχνουν μια πισίνα 25 μέτρων, ένα μονοπάτι τρεξίματος 200 μέτρων στον τελευταίο όροφο και μια μεγάλη αθλητική αίθουσα με θέα στο Λονδίνο. Θα φιλοξενήσει έως και 4.000 υπαλλήλους της Google όταν ολοκληρωθεί.

Παρόλα αυτά, η ανάπτυξη καθυστερεί αρκετά χρόνια. Η Google ήλπιζε αρχικά να βρίσκεται στο κτίριο μέχρι το 2016 , αλλά μια σειρά αποτυχιών ώθησαν την ημερομηνία μετακίνησης αρκετά χρόνια πίσω. Τα αρχικά σχέδια ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) που καταρτίστηκαν από το Allford Hall Monaghan Morris φέρεται να ακυρώθηκαν από τον συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ, επειδή ήταν «πολύ βαρετά».

Άλλα κτίρια της Google στη γειτονιά του King’s Cross βρίσκονται σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης. Η Google αναμένει τελικά να απασχολήσει περίπου 7.000 άτομα στην περιοχή.