Η «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ», ανάδοχος του χιονοδρομικού κέντρου «3 – 5 Πηγάδια» για 23 χρόνια

0
3

Έναντι τιμήματος ύψους 31.000 ευρώ πλειοδότησε στη διαδικασία 23χρονης εκμίσθωσης του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια» στη Νάουσα η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ» και οι σχετικές υπογραφές αναμένεται να «πέσουν» στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, αμέσως μετά τη λήξη της σημερινής ανοικτής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής.

Μεταξύ των δεσμεύσεων που ανέλαβε με την υποψηφιότητά του ο ανάδοχος του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια», συμπεριλαμβάνονται η επένδυση 500.000 ευρώ στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του, αλλά και η αναζήτηση επιπλέον πόρων, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που «τρέχουν», όπως αυτό του αναπτυξιακού νόμου.

«Στόχος του αναδόχου είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση του χιονοδρομικού, ώστε αυτό να καταστεί ένα ορεινό θέρετρο που θα προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Καρανικόλας και πρόσθεσε ότι μεταξύ των επενδύσεων, προβλέπεται και η λειτουργία τετράστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο χιονοδρομικό κέντρο.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Νάουσας γνωστοποίησε ότι το αργότερο μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, ο δήμος Νάουσας θα έχει υποβάλλει για έγκριση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων φάκελο, με τον οποίο θα ζητά την έγκριση χρηματοδότησης τουλάχιστον 10,7 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».

«Βούληση όλων των εμπλεκομένων είναι το χιονοδρομικό κέντρο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο κ. Καρανικόλας και πρόσθεσε ότι υπό προϋποθέσεις αυτό μοιάζει εφικτό.