Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση ασκεί υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική

0
3

Η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει νέο ρόλο στην ασφαλιστική αγορά μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τόνισε σε συνέντευξή του o Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

O Έλληνας ΥΠΟΙΚ αναγνώρισε ότι υπήρξε διαχρονικά έλλειμμα από την πολιτεία σε ό,τι αφορά την πολιτική βούληση με στόχο της ριζικές αλλαγές.

Ωστόσο, χαρακτήρισε τον ρόλο της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς πολύ πιο σημαντικό το επόμενο διάστημα και λόγω της αύξησης των φυσικών καταστροφών, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο φορολογικών κινήτρων, γνωστοποίησε ότι είναι αντικείμενο αξιολόγησης από την πολιτική ηγεσία και ότι είναι στους κυβερνητικούς στόχους από το 2023 και μετά.

Στο οικονομικό πεδίο, ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε μείζον θέμα τις προσαρμογές στο Σύμφωνο Σταθερότητας, τονίζοντας ότι ζούμε παράλληλα δυο κρίσεις την υγειονομική και την ενεργειακή κρίση που κρατάει περισσότερο και είναι οξύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Μίλησε για υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι όσο αυτή συνεχίζεται δεν υπάρχει πιθανότητα νέου μνημονίου. «Αποκλείω νέο μνημόνιο όσο η τωρινή κυβέρνηση συνεχίζει τη συνετή και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Nextdeal.

Προανήγγειλε τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας από το 2023, με μειώσεις φόρων και τόνισε την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και ενίσχυσης εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, ώστε να δημιουργηθούν πιο πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης.

Όσον αφορά την υγεία, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα είναι δίπλα στο Υπουργείο Υγείας σε ό,τι χρειαστεί κατά την περίοδο της κρίσης.

Έκανε επίσης ευρεία αναφορά στα μέτρα στήριξης που έχει ήδη υλοποιήσει η κυβέρνηση και αφορούν στη μεσαία τάξη και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.