Τέλος οι πτήσεις της Ryanair από Φρανκφούρτη τον Μάρτιο λόγω αυξημένων τελών

0
4

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair δεν θα πετάει από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από το τέλος Μαρτίου, λόγω των αυξημένων τελών του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Έντι Γουίλσον, στην απόφαση της εταιρείας να αποσύρει τα αεροσκάφη της από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας οδήγησε η αύξηση κατά 4,3% των χρεώσεων του αεροδρομίου. Άλλα αεροδρόμια προσέφεραν ελαφρύνσεις στις πληγείσες από την πανδημία αεροπορικές εταιρείες, μειώνοντας τα τέλη, επισήμανε ο ίδιος.

Από το 2017 σταθμεύουν στο διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης πέντε αεροσκάφη της εταιρείας, ενώ μέχρι τότε χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά το μικρότερο αεροδρόμιο Frankfurt-Hahn.

Από την πλευρά της διαχειρίστριας εταιρείας Fraport, εκφράζεται, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, απογοήτευση για την απόφαση της Ryanair και κυρίως για το γεγονός ότι οι χρεώσεις αποτελούν παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την απόφαση αποχώρησής της.

Επισημαίνεται δε, ότι οι αυξήσεις έχουν αποφασιστεί από το Κοινοβούλιο της Έσσης και είναι «μέτριες» σε σχέση με άλλα αεροδρόμια ανάλογου μεγέθους.

Η Ryanair ανακοίνωσε, πάντως, ότι θα επενδύσει σε άλλες τοποθεσίες στη Γερμανία, όπως η Νυρεμβέργη, και ότι το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ευρώπη θα χρησιμοποιηθούν 65 αεροσκάφη Boeing Β737-8200.