ΒΕΠ: Χιλιάδες επιχειρήσεις μένουν εκτός ρύθμισης των οφειλών της πανδημίας

Την επέκταση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι ΚΑΔ, που είχαν χαρακτηρισθεί πληττόμενοι στη διάρκεια της πανδημίας, με στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας, ζήτησε με επιστολή του προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, κ.κ. Κ. Χατζηδάκη και Χρ. Σταϊκούρα, αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης-Ντόζας, τονίζοντας ότι τα νέα μέτρα δίνουν ανάσα στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων εξαιρείται.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς ο νέος χρόνος μας βρίσκει  αντιμέτωπους με την κρίση της πανδημίας η οποία είναι ακόμα εδώ και πλήττει την χώρα μας με πρωτοφανή αριθμό κρουσμάτων  με σημαντικές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

Τα νέα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης δίνουν ανάσα στον επιχειρηματικό κόσμο. Παρόλα αυτά ένας σημαντικός αριθμός  επιχειρήσεων εξαιρείται των μέτρων και συγκεκριμένα από τη ρύθμιση οφειλών 36-72 δόσεων, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους επιχειρηματίες εν μέσω πανδημίας για την τακτοποίηση των οφειλών του.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε την επέκταση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι ΚΑΔ που είχαν χαρακτηρισθεί πληττόμενοι στη διάρκεια της πανδημίας με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Πιστεύοντας στην θετική ανταπόκρισή σας και στην ετοιμότητά σας, σας ευχαριστούμε και παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε ενέργεια στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».