Ανοδική αντίδραση στη Wall Street

0
4

Προσπάθεια ανάκαμψης από τη χθεσινή πτώση, που οδήγησε τον S&P 500 σε περιοχή διόρθωσης, επιχειρεί η Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές ωστόσο να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη ρωσο-ουκρανική κρίση καθώς παραμένουν οι φόβοι για γενικευμένη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones προσθέτει 52 μονάδες ή 0,16% στις 336.649,16 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,21% στις 4.313.60 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,06 στις 13.389,59 μονάδες.

Την Τρίτη, η αγορά υπέστη σημαντικές απώλειες με αφορμή την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να στείλει "ειρηνευτική δύναμη” στις δύο αποσχιθείσες περιοχές της Ουκρανίας που αναγνώρισε, το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ, τραβώντας ακόμη περισσότερο το σκοινί στην αντιπαράθεσή του με τη Δύση και εντείνοντας τους φόβους για πλήρους κλίμακας εισβολή στη γειτονική του χώρα.

Εξελίξεις που οδήγησαν τον Dow Jones σε απώλειες 1,4%, τον Nasdaq 1,2% χαμηλότερα και τον S&P 500 σε πτώση 1%, με τον δείκτη να εισέρχεται σε περιοχή διόρθωσης καθώς υποχώρησε περισσότερο από 10% από το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε στις 3 Ιανουαρίου.

Έτσι σήμερα, κέρδη καταγράφει ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών και της κρουαζιέρας, καθώς και ορισμένοι τίτλοι τεχνολογίας.

Κέρδη άνω του 3% σημειώνει η μετοχή της εταιρείας λιανικής πώλησης οικιακών ειδών Lowe’s, μετά την ανακοίνωση κερδών καλύτερων των προσδοκιών, αλλά και αύξηση πωλήσεων κατά 5%.