Η ισχυρή ζήτηση σε σνακ και αναψυκτικά «απογείωσε» τα έσοδα της PepsiCo

0
2

Η PepsiCo Inc ανακοίνωσε τα έσοδα για το τρίμηνο τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις κατά περισσότερο από 1 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών και της ισχυρής ζήτησης για τα σνακ και αναψυκτικά της.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 1,4% προσυνεδριακά, παρά το ότι προβλέπει κέρδη για το σύνολο της χρήσης χαμηλότερα των εκτιμήσεων, εξαιτίας της επίπτωσης του κόστους πληθωρισμού.

Η PepsiCo, η οποία αύξησε τις τιμές στα αναψυκτικά και στα σνακ το φθινόπωρο και τον χειμώνα, σχεδιάζει περισσότερες αυξήσεις αυτό το έτος καθώς το κόστος εκτοξεύεται στα ύψη για τα πάντα, από τα κουτάκια αλουμινίου μέχρι την εργασία και τις μεταφορές, εξαιτίας της πανδημίας και της εξάπλωσης της Όμικρον.

Η εταιρεία των Lay’s προηγουμένως τόνισε ότι η ζήτηση έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί καλύτερα του αναμενόμενου εξαιτίας των υψηλότερων τιμών, αλλά οι ενδείξεις ότι ταχύτερη άνοδος του πληθωρισμού τα τελευταία πολλά χρόνια, μπορεί να μην υποχωρήσει σύντομα, έχει δημιουργήσει ανησυχίες ότι οι καταναλωτές μπορεί σύντομα να μειώσουν τις αγορές τους.

Η αμερικανική εταιρεία προβλέπει ότι οι οργανικές πωλήσεις θα αυξηθούν 6% το 2022 έναντι της ανάπτυξης σχεδόν 10% του προηγουμένου έτους.

Αναμένει ότι τα βασικά κέρδη της χρήσης 2022 θα διαμορφωθούν στα 6,67 δολάρια ανά μετοχή, έναντι προσδοκιών για 6,73 δολάρια ανά μετοχή.

Στο δ΄ τρίμηνο που έληξε στις 25 Δεκεμβρίου, τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν 12,4% στα 25,25 δισ. Δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 24,24 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε αύξηση 7% στο ετήσιο μέρισμα και νέο πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών 10 δισ. δολαρίων.