“Ήρωας” ο Πούτιν στο Κινεζικό διαδίκτυο για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Βομβαρδισμένο σπίτι της Ουκρανίας στο νότιο Κίεβο. Πολλοί Κινέζοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επαίνεσαν τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Β. Πούτιν της Ρωσίας και αποδέχθηκαν τη δικαιολόγησή του για την εισβολή στην Ουκρανία.

Καθώς ο κόσμος καταδικάζει συντριπτικά την επίθεση στην Ουκρανία, η διαδικτυακή γνώμη στην Κίνα είναι κυρίως υπέρ της Ρωσίας, του πολέμου και του Πούτιν.

Εάν ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Β. Πούτιν αναζητά διεθνή υποστήριξη και έγκριση για την εισβολή του στην Ουκρανία , μπορεί να στραφεί στο κινεζικό διαδίκτυο.

Οι χρήστες του τον αποκαλούσαν «Putin the Great», «η καλύτερη κληρονομιά της πρώην Σοβιετικής Ένωσης» και «ο μεγαλύτερος στρατηγός  του αιώνα». Έχουν ασκήσει τεράστια κριτική  στους Ρώσους που διαμαρτυρήθηκαν για τον πόλεμο, λέγοντας ότι έχου υποστεί..  πλύση εγκεφάλου από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ομιλία του Πούτιν την Πέμπτη, η οποία ουσιαστικά παρουσίαζε τη σύγκρουση ως μια σύγκρουση εναντίον της Δύσης, κέρδισε έντονες επευφημίες στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί άνθρωποι είπαν ότι συγκινήθηκαν μέχρι δακρύων. «Αν ήμουν Ρώσος, ο Πούτιν θα ήταν η πίστη μου, το φως μου», έγραψε ο @jinyujiyiliangxiaokou, χρήστης της πλατφόρμας Weibo (έτσι λέγεται η αντίστοιχη του Twitter πλατφόρμα στην Κίνα).

Καθώς ο κόσμος καταδικάζει συντριπτικά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία , το κινεζικό Διαδίκτυο είναι συντριπτικά, υπέρ της Ρωσίας, του πολέμου και του Πούτιν.

Η παρουσίαση της Ρωσίας από τον κ. Πούτιν ως θύμα της πολιτικής, ιδεολογικής και στρατιωτικής επιθετικότητας της Δύσης έχει απήχηση βαθιά σε πολλούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνδυάζεται με την αφήγηση της Κίνας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους φοβούνται την άνοδο της Κίνας και την εναλλακτική παγκόσμια τάξη που θα μπορούσε να δημιουργήσει.

Από την πλευρά της, η κινεζική κυβέρνηση, ο πιο ισχυρός εταίρος της Ρωσίας, ήταν πιο προσεκτική. Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αποκαλέσουν την εισβολή της Ρωσίας εισβολή και ούτε την έχουν καταδικάσει. Ούτε όμως και την έχουν υποστηρίξει.

Υπό τον Xi Jinping, τον ηγέτη της, η Κίνα έχει υιοθετήσει μια πιο συγκρουσιακή στάση στην εξωτερική πολιτική τα τελευταία χρόνια. Οι διπλωμάτες της, οι δημοσιογράφοι των κρατικών μέσων ενημέρωσης και μερικοί από τους πιο σημαντικούς συμβούλους της κυβέρνησης είναι πολύ πιο γερακίνες από ό,τι ήταν παλιά.

Μαζί, βοήθησαν στη διαμόρφωση μιας γενιάς διαδικτυακών πολεμιστών που βλέπουν τον κόσμο ως ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος μεταξύ Κίνας και Δύσης, ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μια μετάφραση της ομιλίας του κ. Πούτιν την Πέμπτη από έναν εθνικιστικό ειδησεογραφικό ιστότοπο έγινε viral, τουλάχιστον. Το hashtag του Weibo #putin10000wordsspeechfulltext είχε 1,1 δισεκατομμύρια προβολές μέσα σε 24 ώρες.

«Αυτή είναι μια υποδειγματική ομιλία πολεμικής κινητοποίησης», είπε ένας χρήστης του Weibo, @apjam.

«Γιατί με συγκίνησε να δακρύσω από την ομιλία;» έγραψε ο @ASsicangyueliang. «Επειδή έτσι αντιμετωπίζουν και την Κίνα!».

Ο Πούτιν με τον Σι Τζινπίνγκ, τον κορυφαίο ηγέτη της Κίνας, στη Μόσχα το 2019. Είπαν αυτόν τον μήνα ότι η φιλία των χωρών τους «δεν έχει όρια».

Κυρίως νέοι, εθνικιστές χρήστες όπως αυτοί, γνωστοί ως «little pinks» στην Κίνα, έχουν πάρει το σύνθημά τους από τους λεγόμενους διπλωμάτες του «πολεμιστή-λύκου» που φαίνεται να απολαμβάνουν τη λεκτική μάχη με δημοσιογράφους και τους δυτικούς ομολόγους τους.

Μια ημέρα πριν από τη ρωσική εισβολή, για παράδειγμα, μια εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών είπε σε καθημερινή ενημέρωση τύπου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο «ένοχος» πίσω από τις εντάσεις για την Ουκρανία.

«Όταν οι ΗΠΑ οδήγησαν πέντε κύματα επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά μέχρι το κατώφλι της Ρωσίας και ανέπτυξαν προηγμένα επιθετικά στρατηγικά όπλα παραβιάζοντας τις διαβεβαιώσεις τους προς τη Ρωσία, σκέφτηκαν ποτέ τις συνέπειες της ώθησης μιας μεγάλης χώρας στον τοίχο;» ρώτησε η εκπρόσωπος, Hua Chunying.

Την επόμενη μέρα, καθώς η κ. Χούα δέχθηκε αμέτρητες ερωτήσεις σχετικά με το αν η Κίνα θεωρούσε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας εισβολή, μετέτρεψε την ενημέρωση σε κριτική των Ηνωμένων Πολιτειών. «Μπορείτε να πάτε να ρωτήσετε τις ΗΠΑ: άναψαν τη φωτιά και άναψαν τις φλόγες», είπε. «Πώς θα σβήσουν τη φωτιά τώρα;»

Ερμήνευσε το σχόλιο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι η Κίνα πρέπει να σέβεται την κρατική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, μια μακροχρόνια αρχή της κινεζικής εξωτερικής πολιτικής.

«Οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να αποκρούσουν την Κίνα», είπε. Στη συνέχεια ανέφερε τους τρεις δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στην Κινεζική Πρεσβεία στο Βελιγράδι το 1999, ένα τραγικό περιστατικό που προκάλεσε εκτεταμένες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στην Κίνα.

«Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να χρωστάει στον κινεζικό λαό ένα χρέος αίματος», είπε.

Αυτή η πρόταση έγινε το κορυφαίο hashtag του Weibo καθώς η Ρωσία βομβάρδιζε την Ουκρανία. Το hashtag, που δημιουργήθηκε από την κρατική εφημερίδα People’s Daily, έχει προβληθεί περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο φορές. Σε αναρτήσεις κάτω από αυτό, οι χρήστες αποκαλούσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες «πολεμόφρονα» και «χάρτινη τίγρη».

Άλλοι χρήστες του Weibo ήταν μπερδεμένοι. «Αν περιηγούσα μόνο στο Weibo», έγραψε ο χρήστης @____26156, «θα πίστευα ότι ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που είχαν εισβάλει στην Ουκρανία».

Το ισχυρό φιλοπολεμικό αίσθημα στο διαδίκτυο έχει συγκλονίσει πολλούς Κινέζους.

Ορισμένοι χρήστες του WeChat προειδοποίησαν ότι θα μπλοκάρουν τους υποστηρικτές του Πούτιν. Πολλοί άνθρωποι μοιράστηκαν άρθρα για τη μακρά, ταραγμένη ιστορία της Κίνας με τη γείτονά της, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής προσάρτησης κινεζικού εδάφους και μιας συνοριακής σύγκρουσης με τη Σοβιετική Ένωση στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Ένα ευρέως κοινοποιημένο άρθρο του WeChat είχε τον τίτλο, «Όλοι όσοι ζητωκραυγάζουν για πόλεμο είναι ηλίθιοι», συν μια αυθαιρεσία. «Η μεγάλη αφήγηση του εθνικισμού και του σωβινισμού των μεγάλων δυνάμεων έχει αποσπάσει το τελευταίο κομμάτι της ανθρωπιάς τους», έγραψε ο συγγραφέας.

Τελικά διαγράφηκε από το WeChat λόγω παραβίασης των κανονισμών.

Η Hua Chunying, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «άναψαν τη φωτιά και άναψαν τις φλόγες» που οδήγησαν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το φιλορωσικό αίσθημα είναι σύμφωνο με την αυξανόμενη επίσημη αλληλεγγύη των δύο χωρών, με αποκορύφωμα την κοινή δήλωση στις 4 Φεβρουαρίου, όταν ο κ. Πούτιν συναντήθηκε με τον κ. Σι στο Πεκίνο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η φιλία των χωρών «δεν έχει όρια», δήλωσαν.

Δεδομένου ότι οι ηγέτες συναντήθηκαν λίγες εβδομάδες πριν από την εισβολή, θα ήταν κατανοητό να συμπεράνουμε ότι η Κίνα θα έπρεπε να είχε καλύτερη γνώση των σχεδίων του Κρεμλίνου. Ωστόσο, όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η ηχώ του κατεστημένου εξωτερικής πολιτικής της Κίνας μπορεί να έχει παραπλανήσει όχι μόνο τους χρήστες του διαδικτύου της χώρας, αλλά και τους δικούς της αξιωματούχους.

Για παράδειγμα ο Έντουαρντ Γουόνγκ ανέφερε ότι σε διάστημα τριών μηνών, ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν συναντήσεις με τους Κινέζους ομολόγους τους και μοιράστηκαν πληροφορίες που περιγράφουν λεπτομερώς τη συσσώρευση στρατευμάτων της Ρωσίας γύρω από την Ουκρανία. Οι Αμερικανοί ζήτησαν από τους Κινέζους αξιωματούχους να επέμβουν στους Ρώσους και να τους πουν να μην εισβάλουν.

Οι Κινέζοι απέκρουσαν τους Αμερικανούς, λέγοντας ότι δεν πίστευαν ότι επρόκειτο να γίνει εισβολή. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτίμησαν ότι σε μια περίπτωση, το Πεκίνο μοιράστηκε τις πληροφορίες των Αμερικανών με τη Μόσχα.

Πρόσφατες ομιλίες ορισμένων από τους πιο σημαντικούς συμβούλους της Κίνας στην κυβέρνηση για τις διεθνείς σχέσεις υποδηλώνουν ότι ο λάθος υπολογισμός μπορεί να βασίστηκε στη βαθιά δυσπιστία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το έβλεπαν ως μια φθίνουσα δύναμη που ήθελε να πιέσει για πόλεμο με ψεύτικες πληροφορίες επειδή θα ωφελούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, οικονομικά και στρατηγικά.

Ο Jin Canrong, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Renmin στο Πεκίνο, είπε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό China Central Television, ή CCTV, στις 20 Φεβρουαρίου ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μιλούσε για επικείμενο πόλεμο επειδή μια ασταθής Ευρώπη θα βοηθούσε την Ουάσιγκτον, καθώς και τα οικονομικά της χώρας. Μετά την έναρξη του πολέμου, παραδέχτηκε στους 2,4 εκατομμύρια οπαδούς του στο Weibo ότι ήταν έκπληκτος.

Λίγο πριν την εισβολή, ο Σεν Γι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Φουντάν στη Σαγκάη, ειρωνεύτηκε τις προβλέψεις της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον πόλεμο σε ένα βίντεο 52 λεπτών. «Γιατί ο «Sleepy Joe» χρησιμοποίησε τόσο κακής ποιότητας πληροφορίες για την Ουκρανία και τη Ρωσία;» ρώτησε, χρησιμοποιώντας το αγαπημένο ψευδώνυμο του Ντόναλντ Τραμπ για τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο κ. Σεν είχε μια τηλεδιάσκεψη για την κρίση στην Ουκρανία με τίτλο «Ένας πόλεμος που δεν θα γινόταν».

Όταν άρχισαν οι μάχες, αναγνώρισε και αυτός στους οπαδούς του στο Weibo, που αριθμούν 1,6 εκατομμύρια, ότι είχε κάνει λάθος.

Εθνικιστικά συναισθήματα στα social media πυροδότησε και η κινεζική πρεσβεία στην Ουκρανία. Σε αντίθεση με τις περισσότερες πρεσβείες στο Κίεβο, δεν προέτρεψε τους πολίτες της να εκκενώσουν. Ώρες μετά τον πόλεμο, συμβούλευσε τους Κινέζους να αναρτούν ευδιάκριτα την κόκκινη σημαία της χώρας στα οχήματά τους όταν ταξιδεύουν, υποδεικνύοντας ότι θα παρείχε προστασία.

Η κρατική People’s Daily, το CCTV και πολλές κορυφαίες κρατικές υπηρεσίες της Κίνας προέτρεψαν τους Κινέζους που βρίσκονται στην Ουκρανία να κάνουν το ίδιο, με αναρτήσεις τους α στο Weibo. #theChineseredwillprotectyou, ήταν το σχετικό hastag που δημιουργήθηκε.

Η ιδέα απηχούσε μια ταινία, την κινεζική υπερπαραγωγή του 2017 “Wolf Warrior 2”, η οποία τελειώνει με τον ήρωα να μεταφέρει τους συνεπιβάτες με ασφάλεια σε μια εμπόλεμη ζώνη στην Αφρική, καθώς κρατά ψηλά μια κινεζική σημαία. «Είναι κινέζικο», λέει ένας ένοπλος μαχητής. “Παύσατε πυρ.”

Δύο μέρες αργότερα, η πρεσβεία άλλαξε την στάση της, καλώντας τους Κινέζους πολίτες να μην επιδεικνύουν οτιδήποτε θα αποκάλυπτε την ταυτότητά τους. Οι Κινέζοι που ζουν στην Ουκρανία συμβούλεψαν τους συμπολίτες τους να μην κάνουν σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Καθώς ο πόλεμος παρατείνεται, και ειδικά εάν το Πεκίνο εκτιμήσει διαφορετικά τη θέση του μπροστά σε μια διεθνή αντίδραση, το διαδικτυακό φιλορωσικό αίσθημα στην Κίνα θα μπορούσε να υποχωρήσει.

382 ΣΧΟΛΙΑ

 1. I found your blog site on google and examine a couple of of your early posts. Continue to maintain up the excellent operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to studying more from you afterward!…

 2. köpa körkort, ta körkort i polen, köpa körkort utomlands, köpa svenskt körkort ,ta körkort utomlands, fake körkort, köpa falskt körkort, köpa körkort rumänien, utländskt körkort, körkort online, körkort bild
  körkort sverige ,svensk körkort ,köpa körkort i sverige ,falskt körkort ,köpa ett körkort, köp svenskt körkort ,kan man köpa körkort
  fejk körkort köra med utländskt körkort i sverige
  https://kopa-giltigtkorkort.com/

 3. buying prescription drugs in mexico [url=https://mexicanpharmacy.site/#]buy medications in Mexico without a prescription[/url] medication from mexico pharmacy

 4. A omen nakedDilodos and fistsCooco pics nudeCowgil dildoDick dieterPorn mirage oasisHalf asian halof whitee pornSexxy stripper bootyGuuide
  to gettng a escortTeens ass to mouthMoaned thhrust licled hiis
  herEuphemism forr tthe assholeJackiexjagged dickBusty brianna 2010 jellsoft ennterprises ltdContinum of sexual consentPeliulas erotias espanolasFiish odor from
  vaginaStraifht black stud nakedTeenn sluts bracesBuy cheap uncensered potn dvds ukPhikippine asian sefood
  marketFooot local pornHentai blliss cheatsBrown vaginal dscharge colorPlayy sexual toyHoww tto avid
  breast saggingBurkina aso sex videosFree tden videos xxxAmater mvie
  tesen freeChannel 4 strippersBiswxual seex partiesBrevo eroticaSwuss fuckingsFiind family in pornNever endinmg facialsMarhland stafute of limitations sex
  offenseSexy cana lyricsHogtied vieeo fuckHilarrie burto nufe coverPointey
  titsRatedd facal moisturizerNaked teen stripperSnniff heer pussyNakedd hollywod celebrityWife hardcore galleryEmoo
  anal fuck porn picaTeeen lls models nudeA legel russian escort in dubaiTeenn chearleadingEasy prro plus stripsNun adult comicsLiting oof free porn moivie sitesTranniws
  uck rral girlsTurkey breaqst cuylets withh stewed tomatoesNude gay hunks from primehCameea espia gratis sexo voyeurCuum onto cameraFreee hoemade orql
  party thumbsBlachk lesbnian stra onn videosFreee sex aadult videosNaked teen in a poolKeenny caat
  pissErotic birthuday imwge commentsLeftyy vintage guitarDum ass testHot indian womenn ssucking dickSeduction teenBestt condom siteDeepthgroat prosVulova medicalHomosexual moviie starsGagging faciaps roughLesbjan teesns practice
  anal sexEnland nudistWoken wth large vaginas picsTranny auystin texa picturesPorn stazr poorn galleryDannii naked harwoodDoghouse lesbianVintage stores iin chicagoSuck oon kneesAsian hedbs ffor moneyMidget porn bloopersEroptic naked men photographyLesbian pissing slaveGo fuck yourslf whizzerVirgon islannd imageds https://xnxx2.pro Her naked boobAdult lerning cebter cambridge maVampira adultt costume disguise thhe limitTeenn writing groupPenis pump
  with head ticklerTamoxifen foor preevention oof breast cancerTinny tits inn bikinisFree sex fetish porrn videosJewel de nule nudeBiig blck cofk
  xxxPrison sex video torrentSeductioln erotic tubesAsian cuylture activites ffirst gradeLatiun pussy nide videoAsss parade codesSanfrancisco swingersTeeen boys punishedFuking sexy lezDogs and
  peeingGayy helmsoey shermanSexujal facticesBeer caan thick cockHousewives wigh
  saggy titsSwingers married tjlsa oklahomaFree hhot wife gangbangNudist resorts in flordiaFree
  lance sex esort hicago areaSexxy song fropm disturbiaBreqst ahgmentation sudgery austinTubbe sockos nudeFreee ceazy pkrn videoNake female scubaCareena collins anaal breakdownKriisten hager aass avp2Breastt biopsy metalThhai monk iin sexHbo rea seex
  seriesSibling sex blogsFemale sex nudesNaed couplpe video adultSilveste sstalone in pornOhiio tie 2 sex offendersHerbaql remedies for
  penisFist blood fuckSexx annd other drugsYoung amatuer wives
  nakedSalt lick restaraunt texasFree granny pporn mpegs videosBrutgal sex snuffGay marriages in lawMillf housewves pornFrree seex moge trailersSeex between deana trki aand dr crusherMen having sexx in toiletsYoour girlfriend get’s fuckedCollege sexxual harawssment policyDad’s
  sprm in pussyHd por ree downloadInteracial sex piftures forr freeHoow tto splt a swingerSanfa rosa bbreast
  lifFirst ime finger fuckk videoSex hudson valleyReal wetbac mexcan pussy picturesRacdheal harrrington nudeSweet hoot young teen coupe videoKylee minoe nakedRaaw tube swingersAssault that asss
  3

 5. mexican online pharmacies prescription drugs: mexican pharmaceuticals online – mexican pharmaceuticals online mexicanpharmacy.company
  mexican pharmaceuticals online [url=https://mexicanpharmacy.company/#]best online pharmacies in mexico[/url] п»їbest mexican online pharmacies mexicanpharmacy.company

 6. Excellent post. I used too be checkingg constangly this bllog andd I am inspired!
  Extremely helpftul ijfo specifically thee closing ppart :
  ) I maintain sucxh infoo a lot. I usedd too be seeking this
  particular info for a lonng time. Thanks aand bet of luck.

 7. medication from mexico pharmacy: medication from mexico pharmacy – reputable mexican pharmacies online mexicanpharmacy.company
  buying prescription drugs in mexico online [url=http://mexicanpharmacy.company/#]mexico drug stores pharmacies[/url] pharmacies in mexico that ship to usa mexicanpharmacy.company

 8. Thanks a bunch for sharing this with all folks you actually
  recognize what you’re talking about! Bookmarked. Please additionally consult with my site =).
  We may have a link change arrangement among us

 9. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar
  one and i was just curious if you get a lot of spam remarks?
  If so how do you prevent it, any plugin or anything you can advise?
  I get so much lately it’s driving me crazy so
  any assistance is very much appreciated.

 10. Hi, I do believe this is a great website. I stumbledupon it 😉 I am going to return once again since
  i have book-marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to
  help other people.

 11. Hey there! This post could not be written any better!
  Reading this post reminds me of my old room mate!
  He always kept chatting about this. I will forward this
  write-up to him. Fairly certain he will have a good read. Many
  thanks for sharing!

 12. Can I just say what a comfort to find an individual who actually understands what they’re talking about on the net.
  You actually understand how to bring a problem to light and make it important.
  More and more people must read this and understand this side of the story.

  I can’t believe you are not more popular since you surely possess the gift.

 13. I have been browsing on-line more than 3 hours as of late, yet I never discovered any interesting
  article like yours. It is lovely value sufficient for me.

  In my opinion, if all site owners and bloggers made just right content as you probably
  did, the net can be a lot more helpful than ever before.

 14. I must thank you for the efforts you have put in penning this site.
  I’m hoping to check out the same high-grade content from you later on as well.

  In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own blog now 😉

 15. Wonderful beat ! I would like to apprentice whilst you amend your website, how could i subscribe for a weblog website?
  The account aided me a appropriate deal. I have been tiny
  bit familiar of this your broadcast offered brilliant transparent
  concept

 16. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your web site offered us with valuable info to
  work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be
  grateful to you.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here