Κικίλιας: Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα το 2022

«Το 2022 θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων όλων των εποχών για την Ελλάδα. Μιλάμε για πολυτελείς κρουαζιέρες με ταξιδιώτες και τουρίστες, οι οποίοι αφήνουν πολύ υψηλό εισόδημα», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η έναρξη για την κρουαζιέρα γίνεται στις 5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι η αύξηση που σημειώνεται στην Βόρεια Ελλάδα αγγίζει το 300% ενώ σημαντική είναι και η αύξηση στον Πειραιά με δεκάδες παραπάνω κρουαζιερόπλοια.

   Η φετινή εικόνα για τον τουρισμό κρουαζιέρας διαμορφώνεται με home ports τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, με αύξηση στην Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς και με τεράστια ζήτηση, υπερπολλαπλάσια από άλλες χρονιές.

   Στέλνουμε μήνυμα σε όλο τον πλανήτη ότι η Ελλάδα θα μείνει ανοιχτή

   ο υπουργός Τουρισμού έκανε επίσης λόγο για κατακόρυφη αύξηση των προκρατήσεων που παρατηρείται από τις πρώτες μέρες του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που του δίνουν οι επαγγελματίες του Τουρισμού.

   «Με πολύ κόπο, μάχη και προσπάθεια, το Υπουργείο Τουρισμού, η Κυβέρνηση, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Marketing Greece, οι Πρεσβείες μας, τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό και όλοι οι ιδιώτες, κάνουμε αυτή την κοινή προσπάθεια», είπε και πρόσθεσε:

«Εμείς φροντίσαμε – και τότε είχα την τιμή να με έχει ορίσει ο Πρωθυπουργός Υπουργό Υγείας – να έχουμε ανοιχτή τη χώρα για τον Τουρισμό το 2020 και με την εξαιρετική αντιμετώπιση που είχαμε τότε στην πανδημία, πετύχαμε να κάνουμε rebrand στη χώρα και να θεωρείται η Ελλάδα ασφαλής χώρα και να έχουμε φτάσει το 2021 στα 10,5-11 δις ευρώ έσοδα από τον Τουρισμό, αντί για 5-6 δις ευρώ».

   «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι προβλήματα και να υπάρχουν, σε ένα ασταθές ακόμα παγκόσμιο πλαίσιο της πανδημίας, εμείς θα τα ξεπεράσουμε και θα τα καταφέρουμε. Στέλνουμε μήνυμα από τώρα σε όλο τον πλανήτη: η Ελλάδα θα μείνει ανοιχτή, η Ελλάδα θα υποδεχθεί τουρίστες νωρίς, έχω πει οι καλοκαιρινοί προορισμοί από 1η Μαρτίου πρέπει να είναι έτοιμοι. Για αυτό το λόγο κάνουμε σύσκεψη με όλους τους Περιφερειάρχες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού την επόμενη εβδομάδα», τόνισε.

   «Πολιτική είναι να μπορείς να βοηθάς τους συμπατριώτες σου, τη χώρα σου, τους συμπολίτες σου, τη μέση ελληνική οικογένεια. Ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια ο Έλληνας από μνημόνια, κρίσεις, πανδημία. Έχει έρθει η ώρα να του ξαναγυρίσει το μέρισμα από την επιτυχία της χώρας», επεσήμανε ο κ.Κικίλιας.

   Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 13%, είπε ότι «πρόκειται για μια γενναία μείωση και πιστεύω θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις φόρων. Η Κυβέρνηση έχει στοχοπροσήλωση στην αδήριτη, τεράστια ανάγκη αύξησης του εισοδήματος της μέσης ελληνικής οικογένειας. Αυτό μας ενδιαφέρει, αυτή είναι η καρδιά της ιδεολογίας και της πολιτικής της Παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας. Και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει τα προφανή. Αυτό μειώνει ακόμα παραπάνω την αξιοπιστία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

   Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος των εγκληματιών με μικρές οπαδικές ομάδες

    Ο κ.Κικίλιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το έγκλημα με θύμα τον 19χρονο Άλκη που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για "κατακάθια της νύχτας και γκάγκστερς που κρύβονται πίσω από τη σημαία μιας αθλητικής ομάδας.

«Των φυσιολογικών ανθρώπων δεν το αντέχει το στομάχι μας και η ψυχή μας αυτό το οποίο έγινε και δυστυχώς γίνεται κατ' επανάληψη. Γιατί δεν είναι το πρώτο και φοβάμαι ότι δεν θα είναι το τελευταίο. Εκτός αν κάτσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι αυτοί οι οποίοι διαφεντεύουν τις τύχες του επαγγελματικού αθλητισμού μαζί με την Πολιτεία και τους φορείς και κόψουν τον ομφάλιο λώρο της σχέσης των κατακαθιών της νύχτας, των εγκληματιών και των γκάνγκστερς με μικρές οπαδικές ομάδες. Αυτών που κρύβονται πίσω από την σημαία μιας αθλητικής ομάδας και κάθε τρεις και λίγο βλέπετε «ραντεβού θανάτου», φονικά όργανα, δρεπάνια και τσεκούρια. Νομίζω ότι όλοι το θέλουν τελικά αυτό. Κάποια στιγμή πρέπει να κλείσει αυτός ο κύκλος και να συμφωνηθεί τι θα γίνει και να τηρηθεί από όλους. Υπερβαίνει τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ένα Υφυπουργείο Αθλητισμού, νομίζω ότι υπερβαίνει και μία Κυβέρνηση. Πρέπει να είναι μία συμφωνία κυρίων μεταξύ όλων».

   Τόνισε επίσης, ότι η πολυνομία και η καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης είναι ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει τη χώρα πολλά, πολλά χρόνια. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί να μεταρρυθμίσει τη Δικαιοσύνη. Οι πυλώνες της Δημοκρατίας, δικαστική και εκτελεστική εξουσία, είναι ξεχωριστοί και δεν πρέπει ο ένας πυλώνας να μπλέκεται στα πόδια του άλλου.

   «Αυτό το οποίο βλέπω και δεν συμβάλλει στην εμπέδωση εμπιστοσύνης στους θεσμούς της χώρας από την κοινωνία, είναι η αμφισβήτηση κατά το δοκούν των δικαστικών αποφάσεων. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Δεν μπορεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη να είναι α λα καρτ και με αστερίσκους», πρόσθεσε.