Πιθανότητα χρεοκοπίας 56% «δείχνει» το CDS των ρωσικών ομολόγων

0
3

Το κόστος ασφάλισης του κρατικού χρέους της Ρωσίας αυξήθηκε σε επίπεδο-ρεκόρ μετά τις σκληρότερες κυρώσεις προς τη χώρα, που ώθησαν τη Μόσχα να λάβει έκτακτα μέτρα για να θωρακίσει τον χρηματοπιστωτικό της τομέα.

Τα CDS για πενταετές ομόλογο 10 εκατ. Δολαρίων, διαμορφωνόταν στα 4 εκατ. Δολάρια προκαταβολικά και 100.000 δολάρια ετησίως, ποσά που υποδηλώνουν πιθανότητα αθέτησης πληρωμής στο 56%, σύμφωνα με την ICE Data Services.

Το ICE είναι ο κύριος οίκος εκκαθάρισης για τα ευρωπαϊκά CDS.

Για πρώτη φορά, η τιμή της προστασίας του ρωσικού ομολόγου δεν δεν αναγράφεται πλέον επισήμως σε μονάδες βάσης, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ICE, καθώς οι πωλητές επιθυμούν τώρα πληρωμή εκ των προτέρων, σηματοδοτώντας ότι μια αθέτηση πληρωμών μπορεί να είναι άμεση.

Οι νέες δυτικές κυρώσεις απομονώνουν περαιτέρω την πλούσια σε commodities Ρωσία από την παγκόσμια χρηματοδότηση, επιδιώκοντας να αποτρέψουν την κεντρική της τράπεζα από το να χρησιμοποιήσει ξένα αποθεματικά για να καταπολεμήσει τις κυρώσεις.

Οι όγκοι συναλλαγών αυξήθηκαν την Παρασκευή, καθώς η τιμή προστασίας του χρέους κατέγραψε πτώση-ρεκόρ, κλείνοντας μια εβδομάδα με σοβαρές διακυμάνσεις στις τιμές.

Τα συμβόλαια ενός έτους επίσης σημείωσαν άνοδο και δείχνουν πιθανότητα 40% αθέτησης πληρωμών.

Με πληροφορίες Capital