Σταθερά κάτω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο – Ηρεμούν οι αγορές

Άνοδο κατέγραφαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, που έθεσαν ως στόχο τις τράπεζές της αλλά δεν την απέκλεισαν από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών και άφησαν σχεδόν ανεπηρέαστο τον ενεργειακό της κλάδο.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι μετά το χθεσινό τους άλμα, καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες για προβλήματα στην τροφοδοσία.

Η άνοδος στις ευρωπαϊκές μετοχές ήταν, ωστόσο, μέτρια και η Wall Street φαινόταν να οδεύει προς πτωτικό άνοιγμα. Οι αγορές παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα από τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν στην αρχή της εβδομάδας –ο παγκόσμιος δείκτης MSCI είναι κατά 2,5% χαμηλότερα– καθώς η απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία προκάλεσε σοκ στους επενδυτές.

Στις 13:15 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης Euro STOXX ενισχύθηκε κατά 1,78% ενώ ο FTSE 100 αυξήθηκε κατά 2,1%. Ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,3%.

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν και πάλι κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι καθώς περιορίστηκε η νευρικότητα των επενδυτών για διατάραξη της τροφοδοσίας. Το μπρεντ σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,38% στα 98,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 0,16% στα 92,64 δολάρια.