«Τεχνολογικοί κλυδωνισμοί» στη Wall Street – Καταρρέει η μετοχή της Facebook

0
3

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών και η ανανεωμένη εμπιστοσύνη τους στις τεχνολογικές μετοχές έπεσαν στην "μαύρη τρύπα" των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Meta, μητρικής εταιρείας της Facebook.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 347,90 μονάδες ή 0,98%, με τον ευρύτερο S&P 500 να "χάνει" 68,80 μονάδες ή 1,50%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υφίσταται απώλειες 316,3 μονάδων ή 2,21%.

Περισσότερο από 25% υποχωρoύσε στο ξεκίνημα των συναλλαγών η μετοχή της Facebook (Metaverse), από τη στιγμή που έγιναν γνωστά τα κέρδη της εταιρείας τα οποία ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Επίσης, το guidance της εταιρείας ήταν απογοητευτικό, αφού, όπως ειπώθηκε, τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα είναι από 27 έως 29 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 30,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Απώλειες 9,6% σημειώνει και η Spotify Technology, καθώς ανακοίνωσε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των συνδρομητών, ενώ στον αντίποδα, η μητρική της Google, Alphabet, κερδίζει 7,5%.