«Έξοδος» μεγάλων επενδυτών από Ρωσία και Λευκορωσία

0
4

Μεγάλοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των hedge fund Man Group και της βρετανικής εταιρείας διαχείρισης asset, Abrdn, αναφέρουν πως μειώνουν τις θέσεις τους σε ρωσικά assets, μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Οι ανακοινώσεις έρχονται καθώς οι μετοχές σε αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες παρέμειναν σταθερές μετά την μεγάλη πτώση της Δευτέρας, εξαιτίας της έκθεσης των τραπεζών στη Ρωσία, αλλά ο κλάδος παραμένει ασταθής, την έκτη ημέρα της εισβολής.

Η βρετανική Abrdn έχει περίπου 2 δισ. Στερλίνες σε κεφάλαια πελατών που έχουν επενδύσει στη Ρωσία και στη Λευκορωσία, και έχει μειώσει τις θέσεις της, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος.

«Δεν θα επενδύουμε στη Ρωσία και στη Λευκορωσία για το προσεχές μέλλον», πρόσθεσε.

Επίσης, το hedge fund Man Group, μείωσε τις επενδύσεις του στη Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες και τώρα έχει μια "αμελητέα” έκθεση στη Ρωσία και στην Ουκρανία σε όλο το χαρτοφυλάκιο του, τόνισε ο οικονομικός διευθυντής, Antoine Forterre.

Το βρετανικό fund μείωσε πρώτα την έκθεσή του στην περιοχή τον Δεκέμβριο, δήλωσε ο ίδιος, πριν αρχίσουν άλλα τμήματα να μειώνουν το ρίσκο τις τεευταίες δύο εβδομάδες.

Η μετοχή της αυστριακής Raiffeisen Bank International ενισχύεται οριακά μετά από την χθεσινή πτώση κατά 14% και αυτή της ιταλικής UniCredit σημειώνει άνοδο 3,1% μετά την πτώση 9,5% τη Δευτέρα.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει μικρή άνοδο 0,5% μετά την πτώση 4,5% τη Δευτέρα.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη διαπραγμάτευση σε δύο GDRs για την VTB Bank, καθώς η βρετανική χρηματοπιστωτική αρχή ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις για τη μετοχή ως απάντηση στις κυρώσεις.