Η Michelin θα σταματήσει την παραγωγή σε εργοστάσιά της στην Ευρώπη

Όπως η Volkswagen ή η BMW, ο όμιλος Michelin θα σταματήσει την παραγωγή σε ορισμένα από τα εργοστάσιά του στην Ευρώπη λόγω προβλημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας που συνδέονται με "τη σοβαρή κρίση που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία", δήλωσε την Πέμπτη η βιομηχανία ελαστικών.

"Για να βελτιστοποιήσει τις δραστηριότητές του και να προσαρμόσει τη διαχείριση των ροών του, ο όμιλος αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή σε ορισμένα εργοστάσιά του στην Ευρώπη για λίγες ημέρες, τις προσεχείς εβδομάδες", ανακοίνωσε ο όμιλος.

"Κάθε περιοχή θα αποφασίσει τη συγκεκριμένη διάρκεια και τις ρυθμίσεις εφαρμογής", αλλά αυτές οι διακοπές αναμένεται να αφορούν την "πλειονότητα" των περιοχών, διευκρίνισε εκπρόσωπος του ομίλου στο AFP.

"Λόγω της υφιστάμενης κρίσης, και όπως πολλοί παράγοντες της βιομηχανίας στην Ευρώπη, ο όμιλος Michelin αντιμετωπίζει επίσης σημαντικές δυσκολίες όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα και τη μεταφορά για να προμηθεύσει τα εργοστάσιά του και να παραδώσει στους πελάτες του", ανακοίνωσε ο όμιλος.

Στη Ρωσία, 1.000 συνεργάτες του γαλλικού ομίλου κατασκευάζουν ελαστικά στο Νταβίντοβο κοντά στη Μόσχα, και το εργοστάσιο είναι "σε υποβαθμισμένη λειτουργία". Ο όμιλος έχει επίσης σχεδόν δώδεκα εμπορικούς συνεργάτες στην Ουκρανία.

Η Michelin "εκφράζει την υποστήριξή της στα θύματα αυτής της σύγκρουσης" και "καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρίξει τους στοχευόμενους υπαλλήλους της", διευκρινίζει.