Μετά την Heineken εκτός Ρωσίας και η Carlsberg

0
4

Την αποχώρησή της από τη ρωσική αγορά γνωστοποίησε η Carlsberg, λίγες ώρες μετά από αντίστοιχη ανακοίνωση της Heineken. Σε ανακοίνωσή της η δανέζικη ζυθοποιία κάνει λόγο για μια δύσκολη απόφαση, που όμως «πιστεύουμε ότι είναι το σωστό στο σημερινό περιβάλλον». «Με την ολοκλήρωση (της απόσυρσης), δεν θα έχουμε πλέον παρουσία στη Ρωσία», ανέφερε η εταιρεία.

Heineken: Δεν είναι βιώσιμη η παρουσία μας στην Ουκρανία

Νωρίτερα, η Heineken είχε ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από τη Ρωσία – κάτι που θα της κοστίσει 400 εκατομμύρια ευρώ.

«Καταλήξαμε ότι η ιδιοκτησία της επιχείρησης που έχει η Heineken στη Ρωσία δεν είναι πλέον βιώσιμη στο σημερινό περιβάλλον», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι δεν θα αποκομίσει κέρδη από την όποια μεταβίβαση της ιδιοκτησίας.

Η Heineken, η οποία στη ρωσική αγορά κυκλοφορεί τις μπίρες με την επωνυμία Botsjkarev, Ochota en Tri Medvjedja, ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε μια «ομαλή μετάβαση» και ότι θα συνεχίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες με μειωμένες λειτουργίες στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου για να αποφύγει τον κίνδυνο κρατικοποίησης.