Ν. Παπαθανάσης: Η Ελλάδα διατηρεί ισχυρές συμμαχίες – Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ στο καλύτερο επίπεδο

0
3

«Σε μία συγκυρία όπου δοκιμάζονται οι διεθνείς ισορροπίες, η Ελλάδα διατηρεί ισχυρές συμμαχίες, με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις στο καλύτερο επίπεδο». Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, με αφορμή τη συμμετοχή του στο Delphi Economic Forum.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαθανάσης: «Συναντήθηκα με την υφυπουργό Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, κ. Marisa Lago, όπου συζητήσαμε για την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων.

»Στη συνέχεια, παρευρέθηκα στη συζήτηση για το σχήμα στρατηγικής συμμαχίας '3+1' στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum με κεντρικό ομιλητή τον Γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, κ. Senator Bob Menendez, έναν ισχυρό σύμμαχο της Ελλάδας.

»Σε μία συγκυρία όπου δοκιμάζονται οι διεθνείς ισορροπίες, η Ελλάδα διατηρεί ισχυρές συμμαχίες, με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις στο καλύτερο επίπεδο».