Οι ελπίδες για διπλωματική λύση του ουκρανικού ωθούν δυναμικά τη Wall Street

0
1

Mε ισχυρή ανάκαμψη των δεικτών ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street, μετά από την 4 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με τις τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν και τους επενδυτές να τοποθετούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.Επιπλέον, η άνοδος τροφοδοτείται από την ελπίδα που καλλιεργείται για διπλωματική λύση που θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της σύρραξης στην Ουκρανία.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 595 μονάδων, ή περίπου 1,9% στις 33.259 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 2,16% στις 4.261 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite καταγράφει κέρδη 2,8% στις 13.157 μονάδες .

Η αγορά αντιδρά θετικά στην υποχώρηση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων. Τις τελευταίες μέρες η ενέργεια, τα γεωργικά προϊόντα αλλά και τα πολύτιμα μέταλλα κατέγραψαν έντονα ανοδική πορεία, δημιουργώντας ανησυχία στους επενδυτές που προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις μετοχικών τίτλων.

Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 4% στα 118 δολάρια περίπου, ενώ το αργό Brent υποχώρησε κατά 3,5% στα 123 δολάρια περίπου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του σιταριού σημείωσαν πτώση της τάξης του 6,3%. Πτωτικά κινούνται και οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων μετά το ξέφρενο ράλι των τελευταίων ημερών.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες των επενδυτών για το πώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα ενισχύσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ξεπέρασε το 1,9%.