Σωληνουργεία Κορίνθου: Συμβόλαιο στην Αυστραλία για αγωγό μεταφοράς υδρογόνου

0
2

Η Jemena Asset Management Pty Ltd ανέθεσε στην CPW America Co, θυγατρική της Σωληνουργεία Κορίνθου, σύμβαση για το έργο του Port Kembla Lateral Pipeline.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συμβόλαιο αφορά περίπου 13 χλμ. σωλήνων χάλυβα με διάμετρο 18 ιντσών (457 χιλ.), υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW) πιστοποιημένων για τη μεταφορά έως και 100% υδρογόνου, με εξωτερική και εσωτερική επένδυση καθώς και την προμήθεια των αντίστοιχων εξαρτημάτων (bends). Η κατασκευή των σωλήνων, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, με παράδοση απευθείας στην Αυστραλία εντός του 2022.

Το συγκεκριμένο έργο φυσικού αερίου, θα συνδέσει τον μελλοντικό, τερματικό αγωγό Port Kembla Energy με τον υπάρχοντα, 797 χλμ., Eastern Gas Pipeline. Ταυτόχρονα, η Jemena διερευνά τον ρόλο του υδρογόνου σε μεταφορές καθώς και οικιακή και εμπορική χρήση. Για το σκοπό αυτό επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη λύση που ανέπτυξε η Σωληνουργεία Κορίνθου για σωλήνες χάλυβα υψηλής ποιότητας (high grade) για μελλοντική μεταφορά έως και 100% υδρογόνου.