Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ: «Έχει προκληθεί ένα τεράστιο πρόβλημα με τους λογαριασμούς»

0
2

«Λόγω Πάσχα υπήρξε μια περίοδος χάριτος για λίγες ημέρες και ξαφνικά την Τρίτη του Πάσχα άρχισαν να έρχονται πάλι οι εντολές και εμείς πρέπει να πάρουμε πάλι αυτόν τον άχαρο ρόλο σαν τεχνίτες να πάμε να κάνουμε τις διακοπές εκεί που μας ορίζουν» τονίζουν οι τεχνικοί της ΔΕΗ, που έχουν επωμισθεί το δύσκολο έργο της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που εμφανίζουν υστέρηση στην εξόφληση των λογαριασμών.

Ο υπεύθυνος τύπου της Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ Γιώργος Πεθεριώτης, μίλησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ και αναφέρθηκε στους λογαριασμούς ρεύματος τονίζοντας ότι δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει σχεδόν κανένας από τα ευάλωτα νοικοκυριά και υποστήριξε την ανάγκη να δημιουργηθεί περίοδος χάριτος.

«Έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα με τους λογαριασμούς. Το γεγονός, ότι ο ΔΕΔΔΗΕ είναι υποχρεωμένος μέσα από ένα νομοθετικό πλαίσιο έναντι κάθε παρόχου, που ζητάει διακοπή τροφοδοσίας ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του λογαριασμού, είναι κάτι που ισχύει πολλά χρόνια.
Είμαστε υποχρεωμένοι βάσει του νομοθετικού πλαισίου, από την στιγμή που θα πάρουμε την εντολή να πάμε αμέσως να κάνουμε την διακοπή» συνέχισε ο κ. Πεθεριώτης.

Μάλιστα, o υπεύθυνος τύπου της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, έκανε λόγο για ανάγκη ύπαρξης περιόδου χάριτος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτούς τους λογαριασμούς ρεύματος δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει σχεδόν κανένας από τα ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και από τους πολίτες που μπορεί να μην είναι τόσο ευάλωτοι, όμως ξαφνικά από εκεί που πλήρωναν 200 ευρώ τους έρχεται να πληρώσουν 900 και βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού έχοντας δυσκολία να πληρώσουν.

«Οι επιχειρήσεις, δυστυχώς, οι περισσότερες έχουν γονατίσει και το πρόβλημα εκεί είναι ότι αν δεν σταματήσει αυτή η κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, θα δούμε πολλές να κλείνουν και πολλούς ανθρώπους να βρίσκονται στον δρόμο» προσέθεσε ο κ. Πεθεριώτης.