Γερμανία: Μέχρι το τέλος καλοκαιριού επαρκούν τα αποθέματα φυσικού αέριου

0
3

Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Γερμανίας θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, εάν οι ρωσικές προμήθειες σταματήσουν τώρα, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή του δικτύου την Τρίτη.

Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, ο Klaus Mueller, ο οποίος είναι επικεφαλής της γερμανικής Bundesnetzagentur, είπε ότι τα τρέχοντα αποθέματα φαίνονται ελαφρώς καλύτερα από ό,τι πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες και θα μπορούσαν να διαρκέσουν ακόμη και μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου σε περίπτωση άμεσης διακοπής της προσφοράς.

Ο Mueller τόνισε στην Die Zeit ότι οι αναφορές για φρικαλεότητες θα αύξαναν την πίεση στην ΕΕ να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, κάτι που θα ανάγκαζε τη Γερμανία να λάβει περαιτέρω μέτρα σε ό,τι αφορά την αγορά ενέργειας

Και πρόσθεσε ότι τα νοικοκυριά δεν θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη την υπόσχεση ιεράρχησης προτεραιοτήτων, και θα πρέπει να εγκαταλείψουν ορισμένες πολυτέλειες, όπως οι σάουνες, εάν το φυσικό αέριο διανεμηθεί με δελτίο. Είπε επίσης ότι τα μεγάλα διαμερίσματα με έναν ενοικιαστή δεν θα πρέπει να υπολογίζουν στην αδιάλειπτη παροχή φυσικού αερίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.