myCar: Άνοιξε η πλατφόρμα για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα

0
3

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. 

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ με ανακοίνωσή της, για όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά τη δήλωση ακινησίας, οι δηλώσεις της άρσης και η πληρωμή των αναλογικών τελών θα γίνεται μέσω της υπηρεσίας myCar της ΑΑΔΕ.

Πλέον οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν τα οχήματά τους για όσο χρονικό διάστημα θέλουν. Με αυτόν τον τρόπο το οικονομικό επιτελείο αφενός διευκολύνει τους οδηγούς να επανεκκινήσουν τα οχήματά τους και ταυτόχρονα ενισχύει τα κρατικά ταμεία με περισσότερα έσοδα.

Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν.

Πώς θα πληρώνονται τα τέλη με τον μήνα

Εάν κάποιος επιθυμεί να κινήσει το αυτοκίνητό του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 και ούτω καθεξής.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος, έχει ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών εκατοστών και έχει ταξινομηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το συνολικό κόστος των τελών κυκλοφορίας ανέρχεται στα 615 ευρώ. Εάν κάνει άρση ακινησίας για 4 μήνες, θα καταβάλει 205 ευρώ, ενώ για 7 μήνες θα πληρώσει 358,75 ευρώ.

Η διαδικασία

Όσοι επιθυμούν να κάνουν άρση της ακινησίας εισέρχονται με τους κωδικούς TAXISnet, στην πλατφόρμα my car, επιλέγoυν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία, πληρώνoυν τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους, γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια γίνεται η υποβολή του αιτήματος.

Όσοι όμως πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να γνωρίζουν ότι το δικαίωμα άρσης ακινησίας (ψηφιακής ή εκούσιας στη Δ.Ο.Υ.) χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους.