Στη Λάρισα τον Μάιο η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

0
2

Τη Λάρισα επισκέπτεται τον Μάιο η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής (ECON) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, αποδεχόμενη πρόσκληση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και μέλους της ECON Κώστα Αγοραστού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές εφαρμογής των ενισχύσεων της Ε.Ε. για τις MME και την επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στην περίοδο της πανδημίας COVID-19», τα μέλη της Επιτροπής πρόκειται να επισκεφτούν καινοτόμες επιχειρήσεις της Λάρισας που έχουν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και να ενημερωθούν για τα προγράμματα και τις δράσεις ενίσχυσης επιχειρηματικότητας που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Σημειώνεται οτι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει βραβευτεί από την Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης με την κορυφαία διάκριση «Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης», σε έμπρακτη αναγνώριση του στρατηγικού σχεδίου και της συντονισμένης δράσης της, στον τομέα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Η ECON είναι μία από τις έξι Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με αρμοδιότητες που καλύπτουν, μεταξύ άλλων, τους τομείς της βιομηχανικής πολιτικής και Βιομηχανίας, των δημοσίων επενδύσεων, των δημοσίων συμβάσεων, του διεθνούς εμπορίου, της ψηφιακής αγοράς, της πολιτικής για τις ΜΜΕ και την επιχειρηματικότητα και τη φορολογική πολιτική.