Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ για την αγορά και τις συνθήκες συντήρησης τροφίμων

0
4

Ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της αγοράς τροφίμων, οι συνθήκες συντήρησης και διάθεσής τους, καθώς και η περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ ΕΦΕΤ και ελεγκτικού μηχανισμού της Περιφέρειας Αττικής, διερευνήθηκαν στη συνάντηση του περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Α. Ζαμπέλα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Γ. Κεχρή και και του εκτελεστικού γραμματέα, Γ. Σελίμη.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ υπογράμμισε ότι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και η υποχρέωση των ελεγκτικών μηχανισμών να αναρτούν τους ελέγχους τους σε μία ενιαία πλατφόρμα «θα εξαλείψει φαινόμενα επικάλυψης και θα αυξήσει τους ρυθμούς ελέγχων σε μεγαλύτερο εύρος στην αγορά».

Ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο στην υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων όσο και στην ανταγωνιστικότητα των τιμών και πρόσθεσε: «Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των καταναλωτών και η ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Με συντονισμένες δράσεις και συστηματική συνεργασία με φορείς όπως ο ΕΦΕΤ συμβάλλουμε στην ασφάλεια της υγείας των πολιτών και στην καλύτερη ποιότητα των τροφίμων. Με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού και το τεράστιο εύρος της αγοράς, είναι σημαντικό να συνεργαστούμε δημιουργικά με τον ΕΦΕΤ και τον ελεγκτικό μηχανισμό του, προκειμένου να μην υπάρχουν επικαλύψεις και οι έλεγχοι να εστιάζονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά παραβατικότητας», σημείωσε ο κ. Πατούλης.