Τουρισμός: Ανεβάζει ταχύτητα ο ρυθμός των νέων κρατήσεων για την Ελλάδα

0
2

Την αισιοδοξία του για την πορεία του ελληνικού τουρισμού την φετινή τουριστική χρονιά εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ελληνικού οργανισμού τουρισμού, Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας στο 7ο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Φραγκάκης σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία ακύρωση κρατήσεων στα τουριστικά πακέτα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και την ίδια στιγμή, οι κρατήσεις τρέχουν με ρυθμό καλύτερο του αναμενόμενου.

«Παρά το γεγονός ότι κάποιοι λένε ότι ο τουρισμός δεν θα πάει καλά φέτος, όπως είπε, φέτος η Ελλάδα θα κεφαλοποιήσει τη δουλεία που έχει κάνει στο σκέλος της επικοινωνίας κλπ, και το 2022 θα πετύχει περισσότερα έσοδα από το 2021», πρόσθεσε ο κ. Φραγκάκης.

Αναφερόμενος ωστόσο στους παράγοντες που ανησυχούν τον κλάδο, ο κ. Φραγκάκης υπογράμμισε το ζήτημα των πληθωριστικών πιέσεων που δέχονται οι επιχειρήσεις, όπως και το θέμα της έλλειψης προσωπικού στον τουριστικό κλάδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 1 στις 5 επιχειρήσεις ακόμα δεν έχει καλύψει τις θέσεις εργασίας, είπε ο κ. Φραγκάκης. «Η Ελλάδα είναι ένα από τα ισχυρότερα μπραντ του κόσμου και θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνίστρια στον τουρισμό και τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Φραγκάκης.

Στην παρέμβαση του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προκλήσεις του ελληνικού τουρισμού για τα επόμενα χρόνια, με τη μεγαλύτερη να αφορά την εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού και των επιχειρήσεων σε μια βιώσιμη κατεύθυνση, με στόχο το 2030 να έχουν γίνει σοβαρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα υπό το πρίσμα αυτό ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ προανήγγειλε ένα πρόγραμμα εξοικονομώ για τα μικρότερα ξενοδοχεία που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί. «Θα είναι μια πρώτη προτεραιότητα για αυτά και θα γίνει», είπε ο κ. Φραγκάκης.