Twitter: Ο Μασκ ελίσσεται, η μετοχή «βουτάει»

0
2

Πτώση άνω του 8% σημείωνε το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) η μετοχή της Twitter, μετά την αποκάλυψη από τον CEO της τεχνολογικής εταιρείας, Πάραγκ Άγκραβαλ, της απόφασης του Ίλον Μασκ να μην ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Στις 5 Απριλίου, ο Μασκ και το Twitter ανακοίνωσαν ότι ο Αμερικανός μεγιστάνας θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Μια μέρα νωρίτερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX είχε αποκαλύψει ότι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Twitter, με μερίδιο 9,2% στην εταιρεία.

Ο Μασκ θα είχε διοριστεί στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter το Σάββατο, όμως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ενημέρωσε την εταιρεία εκείνη την ημέρα ότι δεν σκόπευε εν τέλει να δεχτεί τη θέση στο ΔΣ. «Ο Ίλον αποφάσισε να μην γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου μας», έγραψε ο Άγκραβαλ την Κυριακή στο Twitter. «Έστειλα ένα σύντομο σημείωμα στην εταιρεία, το μοιράζομαι με όλους σας εδώ».

Στο σημείωμα, ο Άγκραβαλ ανέφερε ότι ο Μασκ παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter και η εταιρεία θα παραμείνει ανοιχτή στη συμβολή του.

«Ήμασταν ενθουσιασμένοι που συνεργαστήκαμε και ξεκαθαρίσαμε τους κινδύνους», έγραψε.

Το «κλειδί» στις εκτιμήσεις των ειδικών

Εάν ο Μασκ είχε ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο, δεν θα μπορούσε να αποκτήσει περισσότερο από το 14,9% των μετοχών της εταιρείας. Τώρα που δεν συμμετέχει πλέον στο διοικητικό συμβούλιο, έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το ποσοστό του, εάν το επιθυμεί.

Σύμφωνα με το CNBC, ειδικοί του κλάδου εκτιμούν ότι ο Μασκ μπορεί τώρα να προσπαθήσει να «καταλάβει» την εταιρεία και να την ξαναχτίσει με τον τρόπο που επιθυμεί.