Βουλή: Αντιπαράθεση Κ. Χατζηδάκη και Θ. Παφίλη

0
3

Την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, προκάλεσε ο τρόπος που αναφέρθηκε στους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ με υψηλά εισοδήματα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε τον λόγο, αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού στην Ολομέλεια και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο.

«Θα το πω λαϊκά, κύριε Χατζηδάκη. Κόφτε αυτό που λέτε για τους καταχραστές. Πόσοι έχουν ετήσιο εισόδημα, πάνω από 30.000 ευρώ; Πείτε μας! Είπατε 1.230 έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ. Πόσοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ; Είναι 1.100.000 εργαζόμενοι. Δεν ντρέπεστε λίγο;», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Και γιατί τόσα χρόνια δεν κάνατε τίποτα γι΄ αυτούς που έχουν τέτοιο εισόδημα, αυτοί που φωνάζετε τώρα; Εσείς δεν κυβερνάγατε και οι υπόλοιποι; Γιατί δεν το λύσατε αυτό; Το χρησιμοποιείτε, ως πρόσχημα αλλά είναι πρόστυχο, να χρησιμοποιείτε τους 1.230 για 1.100.000 ανέργους! Βγάλτε τους! Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Τώρα όμως το κάνετε σκόπιμα! Για να περάσετε όλα τα υπόλοιπα. Σας λέω όμως σταματήστε το, γιατί εξαγριώνονται 1.000.000 άνθρωποι, όταν τα ακούνε αυτά».

«Εκείνο το οποίο είπα είναι ότι πάνω από 20.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, δηλώνουν σίγουρα, όπως φάνηκε από την πρώτη έρευνα, 40.000 εγγεγραμμένοι. Πάνω από 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, δηλώνουν 13.000 εγγεγραμμένοι. 1.232 εγγεγραμμένοι στα μητρώα για πάνω από 10 χρόνια, έχουν εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ», είπε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε:

«Εν πάση περιπτώσει, η ρύθμιση που φέρνουμε αποκλείει τους 40.000, διότι θέτουμε τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης και αυτοί βγαίνουν απέξω. Αυτούς βγάζουμε. Επειδή μόλις είπατε ότι δεν έχετε πρόβλημα, να τους βγάλουμε, σας καλώ στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει, να το υπερψηφίσετε πράγματι και όχι μόνο να ξιφουλκείτε αλλά να τηρήσετε και τον λόγο σας ταυτόχρονα».

Υπάρχουν πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες που δεν έχουν αυτά τα ωφελήματα, επέμεινε ο κ. Χατζηδάκης και τόνισε: «η κυβέρνηση τάσσεται με τους πολλούς ανυπεράσπιστους Έλληνες. Εσείς, λυπάμαι που το λέω, με καταχραστές δημόσιου χρήματος».