Αχτσιόγλου – Χαρίτσης: Διψήφιος πληθωρισμός με ευθύνη Κ. Μητσοτάκη

0
4

«Ενώ οι πολίτες ήδη αναγκάζονται να επιλέξουν αν θα πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις ή αν θα καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει νέο ρεκόρ για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο στο 10,2%», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση η Έφης Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών και ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -  Προοδευτική Συμμαχία.

Οι ίδιοι προσθέτουν ότι: «Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, που επί 9 ολόκληρους μήνες αρνείται να λάβει δραστικά μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβειας, η χώρα μας καταγράφει διψήφιο πληθωρισμό για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια. Οι πολίτες συνειδητοποιούν με τον πιο επώδυνο τρόπο ότι η πολιτική της κυβέρνησης ισοδυναμεί με οικονομική και κοινωνική καταστροφή».

Και καταλήγουν σημειώνοντας ότι: «Οι προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να κατευνάσει την κοινωνική οργή, επιδοτώντας την αισχροκέρδεια με δημόσιο χρήμα, δεν ξεγελούν πλέον κανέναν. Η αντίστροφη μέτρηση για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα ξηλώσει τον μηχανισμό αισχροκέρδειας και θα εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, έχει ξεκινήσει».