Bank of America: Αυξάνει το κατώτατη αμοιβή στα 22 δολάρια την ώρα

0
4

Η Bank of America ανακοίνωσε ότι αυξάνει το κατώτατο ωρομίσθιο στις ΗΠΑ στα 22 δολάρια, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην υπόθεσή της να πληρώνει τους εργαζόμενους 25 δολάρια την ώρα, μέχρι το 2025.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ με βάση τα assets, αυξάνει σταθερά το κατώτατο ωρομίσθιό της από το 2017, όταν βρισκόταν στα 15 δολάρια, και βρίσκεται στην κορυφή των τραπεζών που αυξάνουν τη βασική αμοιβή για τους ωρομίσθιους.

Πέρυσι η τράπεζα δεσμεύτηκε να πληρώνει τους εργαζόμενους της τουλάχιστον 25 δολάρια την ώρα μέχρι το 2025, που αποτελεί το υψηλότερο κατώτατο ωρομίσθιο μεταξύ των μεγάλων τραπεζών.

Αυτή η τελευταία αύξηση μισθών έρχεται καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ βρίσκεται σε υψηλό 40 ετών, αυξάνοντας τις τιμές για τα τρόφιμα, την υγειονομική περίθαλψη και τα ενοίκια, τα οποία τον Μάρτιο, έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006.

Υπάρχει επίσης ένας αριθμός-ρεκόρ κενών θέσεων εργασίας, που σημαίνει ότι οι τράπεζες αντιμετωπίζουν ισχυρό ανταγωνισμό στην προσπάθειά τους να προσλάβουν νέους εργαζόμενους και θέτουν σε υψηλή προτεραιότητα τη διατήρηση των εργαζομένων που απασχολούν ήδη.

Η Sheri Bronstein, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας, τόνισε ότι οι αυξήσεις και άλλα επιδόματα από την τράπεζα, εντάσσονται στο πλαίσιο της «εστίασής μας να είμαστε ένα εξαιρετικό μέρος για να δουλεύει κανείς, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να προσελκύουμε και να διατηρούμε τα καλύτερα ταλέντα».