Εκτός λειτουργίας από την Πέμπτη οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

0
3

Από την Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, στις 15:00, έως τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στις 7:00, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ θα είναι προσωρινά μη διαθέσιμες, προκειμένου να διεξαχθούν εργασίες μετάπτωσης εφαρμογών και δεδομένων στις υποδομές του Κυβερνητικού Νέφους (G-Cloud) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του φορέα.

Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αντικαθίστανται υφιστάμενες παλαιές υποδομές με σύγχρονες, αυξάνοντας παράλληλα τη διαθεσιμότητα, την ταχύτητα και την ποιότητα των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Η ανωτέρω διαδικασία θα επηρεάσει:

– τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών ραντεβού για την Παρασκευή 20/5/2022,

– την ενημέρωση από το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών 1555, καθώς δεν θα είναι δυνατή η άντληση των ασφαλιστικών στοιχείων,

– αρκετές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα που αντλούν στοιχεία από τα συστήματα του e-ΕΦΚΑ (ενδεικτικά ΟΠΕΚΑ, ΔΥΠΑ, ΕΡΓΑΝΗ, ΤΕΚΑ, ΚΕΠ, υπηρεσίες που παρέχονται, μέσω του Gov.gr, κ.ά.).

«Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε στους ασφαλισμένους να διεκπεραιώσουν τα όποια ζητήματά τους, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του φορέα (www.efka.gov.gr), μέχρι την Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, πριν από τις 15:00» διευκρινίζει ο e-ΕΦΚΑ.