Η EY Ελλάδος υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις

0
4

Τη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο συμπεριληπτικού κόσμου της εργασίας, με ίσες ευκαιρίες για όλους και χωρίς αποκλεισμούς, επιβεβαίωσε η EY Ελλάδος, με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις.

Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της EY Ελλάδος, Παναγιώτη Παπάζογλου και του προέδρου του ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) και ιδρυτή του Diversity Charter Greece, Σταύρου Μηλιώνη.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα όπου υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα, η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Σχολιάζοντας την προσχώρηση της EY Ελλάδος στη Χάρτα Διαφορετικότητας, ο Παναγιώτης Παπάζογλου, σημείωσε: «Στην EY, θεωρούμε πως ό,τι κάνουμε, θα πρέπει να έχει στην καρδιά του τον άνθρωπο. Το δικαίωμα στη διαφορετικότητα είναι πανανθρώπινο και αδιαπραγμάτευτο. Καθώς ο Μάϊος είναι ο Ευρωπαϊκός Μήνας Διαφορετικότητας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ανάδειξη, η προώθηση και η προστασία της διαφορετικότητας, και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εργασία, χωρίς αποκλεισμούς, είναι υποχρέωση όλων μας. Είμαστε υπερήφανοι που πλέον αποτελούμε μέλη της Χάρτας, και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να θέσουμε τα θεμέλια για έναν καλύτερο και πιο συμπεριληπτικό περιβάλλον στη χώρα μας».

Αντιστοίχως, ο Σταύρος Μηλιώνης δήλωσε: «Η δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, τόσο για το ανθρώπινο δυναμικό της, όσο και για τους πελάτες και τις κοινότητές της, αποτελεί βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας και της κουλτούρας, του παγκόσμιου επιχειρηματικού ομίλου EY.

Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, αποτελεί τη λογική συνέχεια των πρωτοβουλιών και των δράσεων που αναλαμβάνει στην κατεύθυνση αυτή. Τους καλωσορίζουμε και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους στο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα διαφορετικότητας και υγιούς ένταξης».