Η Redbird αγοράζει την ιστορική Μίλαν

0
2

Σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν από τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Elliott Management κατέληξε η Redbird Capital Partners.

Η Μίλαν έχει κατακτήσει επτά φορές το Κύπελο Πρωταθλητριών και την μετεξέλιξή του Champions League ενώ στο παρελθόν έχει βρεθεί στην ιδιοκτησία του τέως Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της εξαγοράς, σύμφωνα με το Bloomberg το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, αναμένεται να πραγματοποιηθούν αύριο. Το ποσό της εξαγοράς ενδέχεται να προσεγγίσει το ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Redbird με έδρα στη Νέα Υόρκη διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της. Επιπλέον, είναι μέτοχος της Fenway Sports Group Holdings LLC, ιδιοκτήτριας της Λίβερπουλ αλλά και της αμερικανικής ομάδας του μπέιζμπολ, Ρεντ Σοκς της Βοστώνης. Επιπλέον, διατηρεί τον έλεγχο της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τουλούζ.
Στη διεκδίκηση της Μίλαν αντίπαλος της Redbird υπήρξε η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Investcorp, με έδρα στο Μπαχρέιν.
Οι ροσονέρι θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον ιστορικά κλαμπ της ευρωπαϊκής ηπείρου και πριν λίγες ημέρες στέφθηκαν πρωταθλητές Ιταλίας για 19η φορά στην ιστορία τους.