Νέες μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται στις τιμές των καυσίμων

0
4

Σε πραγματικά τεράστιο πρόβλημα, πέραν κάθε εκτίμησης, εξελίσσεται το κόστος των υγρών καυσίμων με την βενζίνη να έχει αγγίξει πλέον στην πρωτεύουσα τα 2,30 ευρώ/λίτρο και να οδεύει ακόμη και πριν βγει ο μήνας προς τα 2,50. Στη νέα πραγματικότητα για τους Έλληνες κάθε λίτρο μετράει. Οι επιπτώσεις στην οικονομία είναι άμεσες καθώς περιορίζονται ακόμη και οι πλέον βασικές και απαραίτητες μετακινήσεις.

Η τιμή της βενζίνης στις αρχές Μαΐου, ήταν 2,138€/lt ενώ, στις 10 του ίδιου μήνα, έφτασε τα 2,179€/lt ενώ, μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, ξεπέρασε για πρώτη φορά, τα 2,2€/lt (2,204€.lt).

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως έρχονται νέες ανατιμήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ με βεβαιότητα οι τιμές θα αυξηθούν και πάλι έως την ερχόμενη Τρίτη. «Πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας να δούμε μια αύξηση της τάξης των 10 λεπτών στη μέση τιμή της αμόλυβδης» , δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Φωτιά έχουν πάρει και οι τιμές του πετρελαίου κίνησης παρά την επιδότηση των 15 λεπτών με τη μέση τιμή να φτάνει σχεδόν τα 1,9 ευρώ το λίτρο.