Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ναυπηγικής Βιομηχανίας»

0
3

Τη βούληση για περαιτέρω συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην αναπτυξιακή προσπάθεια του ναυπηγικού τομέα, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, στο συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς με θέμα «Το Μέλλον της Ναυπηγικής Βιομηχανίας» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά,.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έμπρακτης συμβολής της Περιφέρειας στην εξεύρεση λύσεων που οδηγούν στην αναπτυξιακή προοπτική τόσο της ναυπήγησης όσο και της Αττικής, σημείωσε ο κ. Πατούλης αποτελούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Εκεί «τα στελέχη της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας εργάστηκαν με επαγγελματισμό και παρείχαν σημαντική βοήθεια και καθοδήγηση στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας».

Βεβαίωσε δε, ότι οι υπηρεσίες παρακολουθούν εντατικά τις προβλεπόμενες διαδικασίες νομιμότητας και περιβαλλοντικής προστασίας των ναυπηγείων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας σε συνάρτηση με τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. «Επενδύουμε στις υποδομές και την ανακύκλωση δημιουργώντας περιβάλλον αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών των Ναυπηγείων με γνώμονα την αύξηση του κύκλου εργασιών των εταιρειών του κλάδου αλλά και την λιγότερη όχληση των συγγενών στη δραστηριότητα κοινωνιών», τόνισε. Αναφερόμενος στον Πειραιά ο οποίος με δήμαρχο το Γ. Μώραλη έχει «γυρίσει οριστικά σελίδα», παρατήρησε ότι με τη στενή συνεργασία του δήμου, η Περιφέρεια δρομολόγησε τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων και υποδομών που ήδη υλοποιούνται.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου βραβεύθηκαν στελέχη του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού τομέα, ενώ τιμητική διάκριση δόθηκε και στον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την προσφορά του και τη στήριξη των επιμελητηρίων.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν οι υπουργοί Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Κ. Κατσαφάδος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, ο γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ. Κουτουλάκης, κ.α.