Πληροφορίες για σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής για τη διαφθορά σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας

0
2

Ειδική υπηρεσία κατά της διαφθοράς σε διεθνείς πλέον προορισμούς, όπως τα νησιά σκέφτεται να ιδρύσει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του axianews.gr.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να προτείνει τη σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής, αποτελούμενης από «αδιάφθορους» και με τη συμμετοχή έμπειρων και έντιμων εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, στην οποία θα ανατεθεί η παρακολούθηση και εποπτεία της διαφθοράς σε περιοχές της χώρας όπου οι αξίες έχουν ανεβεί κατακόρυφα και αποτελούν πλέον όχι απλώς εγχώριους αλλά διεθνείς προορισμούς, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως υπάρχει σκέψη να συσταθεί ειδική υπηρεσία που θα παρακολουθεί και θα ελέγχει Δημάρχους, περιφερειάρχες, αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες όπως πολεοδομίες, αρχαιολογία, δασαρχεία, αλλά και παράγοντες της Εκκλησίας και της αστυνομίας.

Σκοπός της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι να δοθεί ένα τέλος στις ύποπτες και υπόγειες σχέσεις μεταξύ ξενοδόχων, εργολάβων και λοιπών εμπλεκομένων επιχειρηματιών – νταραβεριτζήδων και αεριτζήδων με τοπικές αρχές, περιφέρεια, στελέχη και μηχανισμούς του κράτους.

Δηλαδή να σταματήσει το πάρε – δώσε με δημοτικούς άρχοντες, πολεοδομίες, αρχαιολογία, δασαρχεία, λιμενικό, αστυνομία, εκκλησία. Παράλληλα να μπει  ένας φραγμός στην ανεξέλεγκτη διαφθορά και διαπλοκή που χαρακτηρίζουν πανέμορφους και εντυπωσιακούς διεθνείς πλέον προορισμούς.