Αναλυτική ενημέρωση για φορολογικά χρέη στο κινητό

0
3

Ηλεκτρονική επίθεση ενημέρωσης ξεκινά η ΑΑΔΕ για να μπορέσει να μειώσει τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία που πλέον έχουν ξεπεράσει τα 112,5 δισ ευρώ και μόνο στο πρώτο τετράμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 3,5 δισ ευρώ.

Κάτω από την πίεση των ανείσπρακτων οφειλών η ΑΑΔΕ, αναμένεται να προχωρήσει στην ενεργοποίηση μιας νέας ψηφιακής εφαρμογής που θα παρέχει πλήρη και αναλυτική ενημέρωση στους φορολογουμένους για τις κινήσεις του φορολογικού τους λογαριασμού.

Η ενημέρωση θα γίνεται με την έκδοση ηλεκτρονικού statement σε μηναία βάση, το οποίο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δουν στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η «Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού» θα είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη myAADE και η αρχή θα γίνει με τα στοιχεία Μαΐου.
Αναλυτικά με την «Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού», οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δουν:

-Τα βεβαιωμένα χρέη εκτός ρύθμισης όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ, το ποσό της βεβαίωσης, τις πληρωμές, τους τυχόν συμψηφισμοί με επιστροφές και το υπόλοιπο της οφειλής στο τέλος του μήνα.

-Το συνολικό ποσό της βεβαίωσης για το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, τις καταβολές και το υπόλοιπο της οφειλής.

-Τυχόν οφειλές και πληρωμές για το φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

-Τα χρέη που έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις, τις δόσεις που έχουν πληρωθεί και τα ποσά που απομένουν για εξόφληση.

-Τα ποσά που πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς όπως για παράδειγμα κέρδη από την φορολοταρία, καταβολή κοινωνικών επιδομάτων κ.α.

-Τις συνολικές συναλλαγές του μήνα που αφορούν πληρωμές, συμψηφισμούς, διαγραφές, εισπράξεις από το δημόσιο καθώς και τα υπόλοιπα των ρυθμισμένων ή μη οφειλών.