Έκδοση εμπορικών σημάτων σε δύο ημέρες υπόσχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Ενώ με την παλιά διαδικασία η έκδοση Εμπορικού Σήματος χρειαζόταν έως – το ανώτερο – έξι μήνες λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων, είμαστε ήδη στο 1/3 του χρόνου και ο στόχος είναι να φτάσουμε στις δύο ημέρες. Νομίζω ότι σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα έχουμε φτάσει στο στόχο μας».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Μητρώο Εμπορικών Σημάτων στο νέο κτίριο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Τον υπουργό και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΟΒΙ, Δημήτρης Χρόνης, ο γενικός διευθυντής Παναγιώτης Κανελλόπουλος και στελέχη του οργανισμού.

Όπως υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο ΟΒΙ, εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχει αναλάβει με βάση το Νόμο 4796/2021, το σύνολο των αρμοδιοτήτων και την πλήρη ευθύνη για τα Εμπορικά Σήματα με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών και την περαιτέρω προώθηση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας

Επιπλέον αναφέρεται ότι: «Η ύπαρξη μιας ενιαίας εθνικής αρχής διευκολύνει τη διαμόρφωση ομοιόμορφης και ενιαίας εθνικής πολιτικής για όλα τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Επιπρόσθετα, η υπηρεσιακή ενοποίηση και η μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων για τα Εμπορικά Σήματα στον ΟΒΙ συμβάλλει στη θεσμική εναρμόνιση της χώρας μας με την πρακτική όλων των υπόλοιπων χωρών.

Η εγκατάσταση του μητρώου σημάτων σε νέα γραφεία του ΟΒΙ στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ήδη σημαντική αλλαγή προς το καλύτερο. Στόχος είναι η επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών σε συνδυασμό με επαγγελματική αλλά και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση του συναλλασσόμενου κοινού.