«Κλείδωσε» το νέο fuel pass – Αύριο Τρίτη αναμένονται οι ανακοινώσεις

«Πράσινο φως» για την ανακοίνωση του νέου fuel pass δόθηκε σε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι για την αποτελεσματικότητα του μέτρου όσο και για το συνολικό κόστος στα δημόσια οικονομικά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας, Ανάπτυξης Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο Τρίτη 21/6.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η επιδότηση θα ανέλθει στα 60-65 ευρώ και τα κριτήρια θα περιλαμβάνουν όσους έχουν καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νέο πακέτο μέτρων, θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τα καύσιμα. Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Όσον αφορά στο diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.

Τέλος, το μέτρο του νέου fuel pass φαίνεται ότι θα αφορά περισσότερους αλλά δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα καταφέρει να ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το αβάστακτο ενεργειακό κόστος.